Városlista
2022. november 29, kedd - Taksony

Hírek

2020. Május 08. 16:04, péntek | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Fogolyzendülés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség három férfi ellen

Fogolyzendülés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség három férfi ellen

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt fogolyzendülés miatt három férfival szemben, aki még 2018. januárban ellenszegült a büntetés-végrehajtás rendjének.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész pénteken az az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a vádirat szerint a Budapesti Fegyház és Börtön X. kerületben található épületében három - egy 39, egy 43 és egy 30 éves - férfi egy zárkában töltötte jogerős szabadságvesztését. A férfiak a délelőtti órákban hangoskodni és kiabálni kezdtek, ezt az őrség felszólítására sem hagyták abba, majd ágyaikkal eltorlaszolták a zárkaajtót, és átszállításukat követelték.

A börtön személyzete könnygázzal és a zárkaajtó leszerelésével tett rendet, de közben a háromból két vádlott támadó mozdulatot tett az őrség felé, és egyikük könnyű sérülést is okozott egy őrnek.

A Fővárosi Főügyészség két férfival szemben fogolyzendülésben erőszak alkalmazásával részvétel bűntette, harmadik társukkal szemben - alapeseti - fogolyzendülés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Az ügyészség letöltendő szabadságvesztést indítványoz az ügyben - tették hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 11. 18:05, péntek | Kék hírek

A kocsma tulajdonosára támadt, amiért be akart zárni

2022. November 10. 08:20, csütörtök | Kék hírek

Akkumulátort, katalizátort és közel 1000 liter gázolajat lopott, a rendőrök elfogták

Az eljárás adatai alapján a rendőrök 2022. november 6-án éjszaka a 710-es számú főúton, Papkeszi külterületén állítottak meg egy személygépkocsit, és ellenőrizték annak vezetőjét.

2022. Október 29. 09:58, szombat | Kék hírek

Megpróbált elmenekülni a rendőrök elől a suzukis, nem lett jó vége!

Bódult állapotban vezetett és még jogosítványa sem volt, a rendőrök elfogták, miután alaposan összetörte az autóját és magát.

2022. Október 22. 13:44, szombat | Kék hírek

Elfogtak egy drogterjesztő taxist Budapesten

A rendőrök kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítanak egy 43 éves férfit, aki taxijából árulta a tiltott szereket - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szombaton a police.hu oldalon.