Városlista
2022. szeptember 27, kedd - Adalbert

Hírek

2013. Május 20. 14:59, hétfő | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Fogathajtó verseny a Vasas pályán

Fogathajtó verseny a Vasas pályán

A Félegyházi Lovas Klub Sportegyesület május 18-án rendezte meg a Homokhátsági Fogathajtó versenyt

A Félegyházi Lovas Klub Sportegyesület május 18-án rendezte meg a Homokhátsági Fogathajtó versenyt. A versenyen a régió fogathajtói versenyeztek póni egyes- és kettes fogat, illetve a 150 centiméteres nyomtávú egyes- és kettes fogat kategóriákban. Délelőtt a Homokhátság Kupa kiskunfélegyházi fordulójára, délután pedig az amatőr fogatok akadályhajtására került sor. Mindkettőn közel 30 fogat, mintegy 10 település hajtója vett részt. A főbírói feladatokat Hatvani Gáborné látta el. A rendezvényt Balla László alpolgármester nyitotta meg.

A verseny szervezője elmondta, hogy nem csak a lovasok és lovaik versenyzési lehetőségének bővítése, a Homokhátsági versenyen való pontszerzés célja a mai versenynek. Tapodi József a versenyzés mellett legalább olyan fontosnak tartja a lovassport népszerűsítését, azt hogy minél több fiatal ismerje meg és szeresse meg ezt a sportágat és ezzel biztosítsa e sikeres magyar versenyszám utánpótlását.
A rendezvényen csikósbemutatóval és négyes fogat hajtással szórakoztatták a nézőket. Fellépett Bársony Anett tiszaalpári csikós, aki a világon egyedüliként nyolc karikásostorral pattogtatott.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 26. 17:05, hétfő | Helyi

Őszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Őszi virágünnep, dísznövény bemutató és vásár lesz a 2022. október 15-én, szombaton 8-14 óráig Kiskunfélegyházán a Petőfi tér – Hattyúház előtti sétányon.

2022. Szeptember 26. 16:47, hétfő | Helyi

Gluténmentes extrudált kenyeret hívott vissza az Abonett

2022. Szeptember 26. 12:23, hétfő | Helyi

Októbertől csak patikában lehet antigén gyorstesztet vásárolni

A hónap végével megszűnik az antigén gyorstesztek patikán kívüli forgalmazásának lehetősége - hívta fel a figyelmet az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYEI) a hivatalos közösségi oldalán.

2022. Szeptember 25. 08:46, vasárnap | Helyi

Jókedvű sokadalom gyűlt össze a Malom alatt

Szeptember 24-én (szombaton) délután ismét megrendezésre került a Kiskun Múzeum udvarán a Malom alatti sokadalom elnevezésű, régmúlt idők hagyományait népszerűsítő családi program.