Városlista
2023. október 1, vasárnap - Malvin

Hírek

2013. Május 20. 14:59, hétfő | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Fogathajtó verseny a Vasas pályán

Fogathajtó verseny a Vasas pályán

A Félegyházi Lovas Klub Sportegyesület május 18-án rendezte meg a Homokhátsági Fogathajtó versenyt

A Félegyházi Lovas Klub Sportegyesület május 18-án rendezte meg a Homokhátsági Fogathajtó versenyt. A versenyen a régió fogathajtói versenyeztek póni egyes- és kettes fogat, illetve a 150 centiméteres nyomtávú egyes- és kettes fogat kategóriákban. Délelőtt a Homokhátság Kupa kiskunfélegyházi fordulójára, délután pedig az amatőr fogatok akadályhajtására került sor. Mindkettőn közel 30 fogat, mintegy 10 település hajtója vett részt. A főbírói feladatokat Hatvani Gáborné látta el. A rendezvényt Balla László alpolgármester nyitotta meg.

A verseny szervezője elmondta, hogy nem csak a lovasok és lovaik versenyzési lehetőségének bővítése, a Homokhátsági versenyen való pontszerzés célja a mai versenynek. Tapodi József a versenyzés mellett legalább olyan fontosnak tartja a lovassport népszerűsítését, azt hogy minél több fiatal ismerje meg és szeresse meg ezt a sportágat és ezzel biztosítsa e sikeres magyar versenyszám utánpótlását.
A rendezvényen csikósbemutatóval és négyes fogat hajtással szórakoztatták a nézőket. Fellépett Bársony Anett tiszaalpári csikós, aki a világon egyedüliként nyolc karikásostorral pattogtatott.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 01. 11:55, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2023. október 1. - Évközi 26. vasárnap

2023. Október 01. 11:54, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Évközi 26. vasárnap – A szentírás vasárnapja – 2023. október 1.

2023. Szeptember 30. 09:21, szombat | Helyi

Megnyíltak a templomtornyok Félegyházán

Szeptember 29-én (pénteken) és 30-án (szombaton) a két plébánia és a Kiskunfélegyházi Tourinfom iroda jóvoltából megnyíltak a templomtornyok városunkban.

2023. Szeptember 30. 08:46, szombat | Helyi

Nagy látogatottságnak örvendett a Kutatók Éjszakája

A Móra Ferenc Gimnázium idén is bekapcsolódott a Kutatók Éjszakája országos eseménysorozatba.