Városlista
2020. június 3, szerda - Klotild

Hírek

2014. Január 15. 16:52, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Fogászati ügyelet indul februártól, napi négy órában

Fogászati ügyelet indul februártól, napi négy órában

Fogászati ügyelet indul február 1-jétől a kiskunfélegyházi és a gátéri lakosok számára. A betegeket napi négy órában fogadják a Pulpa Egészségügyi Bt. Dobó utcai rendelőjében.

Régóta tapasztalom, hogy szombaton, vasárnap és ünnepnapokon mennyire érezhető a fogászati ügyelet hiánya Kiskunfélegyházán. Ennek ismeretében már több alkalommal kezdeményeztem a szolgáltatás beindítását. A tavalyi év őszén benyújtott kérelmemet az önkormányzat örömmel fogadta, a képviselő-testület pedig jóváhagyta. A szakhatósággal az elmúlt héten kötöttem meg a szerződés, így február 1-jétől elindulhat a fogászati ügyelet Kiskunfélegyházán.
A társadalombiztosítás heti huszonnyolc órát finanszíroz, ami napi négy óra tényleges nyitva tartásra ad lehetőséget. A betegek hétfőtől csütörtökig 19-23, pénteken 13-17 óra, míg szombaton, vasárnap és ünnepnapokon 7-11 óra között vehetik igénybe a fogászati ügyelet szolgáltatásait. Az ellátás társadalombiztosítás által finanszírozott, tehát ingyenes Kiskunfélegyháza és Gátér lakosainak számára. A más településekről érkező betegek ellátása térítésköteles – tájékoztatta a Félegyházi Híreket Dr. Terjék Gyula fogszakorvos, a Pulpa Bt. ügyvezetője.
A félegyháziak közel két évtizedes igénye válik valóra a fogászati ügyelet elindításával, amely egyben újabb előrelépés az egészségügy terén – hangsúlyozta Kapus Krisztián polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 03. 16:35, szerda | Helyi

Koronavírus tesztelésre alkalmas PCR gép megvásárlását támogatta a kecskeméti Mercedes-Benz gyár

A vállalat hozzájárult több lélegeztető eszköz beszerzéséhez a kórház gyermekosztálya számára, és gyár munkatársai a közelmúltban saját munkájukkal a kórház baleseti klinikájának várótermét újították fel.

2020. Június 03. 16:26, szerda | Helyi

A sértett kétszer is tetten érte, a nyomozók elfogták

A kiskunfélegyházi rendőrök négyrendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek egy fiatal férfit.

2020. Június 03. 15:14, szerda | Helyi

Elhunyt Göncz Árpádné, a néhai köztársasági elnök özvegye

Elhunyt Göncz Árpádné, a néhai köztársasági elnök özvegye életének 97. évében családja körében

2020. Június 03. 15:04, szerda | Helyi

Honnan tudhatjuk meg, hogy mire vagyunk allergiásak?

Ismert veszéllyel könnyebb szembeszállni - nincs ez másképp az allergia esetében sem.