Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Január 15. 16:52, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Fogászati ügyelet indul februártól, napi négy órában

Fogászati ügyelet indul februártól, napi négy órában

Fogászati ügyelet indul február 1-jétől a kiskunfélegyházi és a gátéri lakosok számára. A betegeket napi négy órában fogadják a Pulpa Egészségügyi Bt. Dobó utcai rendelőjében.

Régóta tapasztalom, hogy szombaton, vasárnap és ünnepnapokon mennyire érezhető a fogászati ügyelet hiánya Kiskunfélegyházán. Ennek ismeretében már több alkalommal kezdeményeztem a szolgáltatás beindítását. A tavalyi év őszén benyújtott kérelmemet az önkormányzat örömmel fogadta, a képviselő-testület pedig jóváhagyta. A szakhatósággal az elmúlt héten kötöttem meg a szerződés, így február 1-jétől elindulhat a fogászati ügyelet Kiskunfélegyházán.
A társadalombiztosítás heti huszonnyolc órát finanszíroz, ami napi négy óra tényleges nyitva tartásra ad lehetőséget. A betegek hétfőtől csütörtökig 19-23, pénteken 13-17 óra, míg szombaton, vasárnap és ünnepnapokon 7-11 óra között vehetik igénybe a fogászati ügyelet szolgáltatásait. Az ellátás társadalombiztosítás által finanszírozott, tehát ingyenes Kiskunfélegyháza és Gátér lakosainak számára. A más településekről érkező betegek ellátása térítésköteles – tájékoztatta a Félegyházi Híreket Dr. Terjék Gyula fogszakorvos, a Pulpa Bt. ügyvezetője.
A félegyháziak közel két évtizedes igénye válik valóra a fogászati ügyelet elindításával, amely egyben újabb előrelépés az egészségügy terén – hangsúlyozta Kapus Krisztián polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit