Városlista
2020. június 3, szerda - Klotild

Hírek

2020. Február 22. 16:00, szombat | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Fogászati mítoszok. Mutatjuk, miért nem igazak

Fogászati mítoszok. Mutatjuk, miért nem igazak

Nem törődünk eleget a fogainkkal, így európai összehasonlításban alaposan lemaradtunk fogászati-szájegészségi mutatókban. Az unió polgárainak 41 százaléka mondhatja el, hogy megvan az összes természetes foga.

Skandináviában pedig ez az arány 50 százalék feletti, míg Magyarországon 19 százalék. Ahhoz, hogy a helyzet változzon, szemléletváltásra lenne szükség.

A magyarok kerülik a fogorvost, mint ördög a szenteltvizet. A lakosság rossz parodontális állapotát a gazdasági és szociális okok mellett az elmaradott szájhigiéniás szokások és az egészségtudatos magatartás hiánya alapozza meg. Míg Skandináviában a felnőttek csaknem 80 százaléka megy el évente legalább kétszer fogászati szűrővizsgálatra és fogkőeltávolításra, addig a magyar felnőtt lakosság alig fele jár rendszeresen fogorvoshoz, és mintegy 20 százalék saját bevallása szerint mégfájdalomesetén sem fordul szakemberhez.

A változáshoz széles körben meg kellene érteni, hogy a rossz fog nem csak az előnytelen megjelenés és a kellemetlen lehelet miatt tarthatatlan, számos súlyos betegség forrása is lehet. Továbbá le kellene számolni néhány mítosszal. Ebben segít infografikánk.

Címkék: fogászat

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 03. 10:35, szerda | Helyi

Új fejlesztés a NAV-tól: számlázás okostelefonról!

Már elérhető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) saját fejlesztésű mobilapplikációja, amivel a számlák mobiltelefonon is kiállíthatók.

2020. Június 03. 09:04, szerda | Helyi

Enyhítenek a piac látogatás korlátozásain

Június 5-én péntektől a piacot a reggeli nyitástól korhatár nélkül bárki látogathatja, tehát megszűnik a 65 év felettiek idősávja, így délelőtt mindenki el tudja intézni a bevásárlást.

2020. Június 03. 08:41, szerda | Helyi

Hogyan gyorsítsuk fel a sebgyógyulást?

A leggyakoribb hétköznapi sérülések általában kisebb sebek, horzsolások, amelyeket saját magunk is el tudunk látni.

2020. Június 03. 08:10, szerda | Helyi

Klippremierrel kezdődik, koncertekkel és filmekkel folytatódik a Trianon 100 online megemlékezés

Online programmal emlékezik a magyarság a nemzeti összetartozás napjára, június 4-re – közölte Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán.