Városlista
2020. október 22, csütörtök - Előd

Hírek

2011. Augusztus 12. 14:21, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Fix közjegyzői díj - mától igényelhető az árfolyamrögzítés

Fix közjegyzői díj - mától igényelhető az árfolyamrögzítés

Fix közjegyzői díjat határozott meg a kormány minden bankra az árfolyamrögzítést kérő devizahitelesek érdekében.

A megszokott díj töredékét kitevő összeget egy jövő heti kormányrendeletben pontosítják majd, de előzetesen annyit lehet tudni, hogy egy 10-20 ezer forint közötti, egyszeri költségről van szó.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban egyeztetett a kormány, a Magyar Bankszövetség és a Magyar Országos Közjegyzői Kamara. A felek megállapodtak abban, hogy az árfolyamgát bevezetésével járó szerződésmódosításra és gyűjtőszámla létesítésre a lehető legegyszerűbb ügyintézést, adminisztrációs kötelezettséget teszik lehetővé.

A közjegyzői díjon kívül más költséget nem lehet felszámolni. Az adósok holnaptól kérhetik a bankoktól írásban a rögzített árfolyam bevezetését. Az árfolyamrögzítés hatása az októberi törlesztő részletekben jelentkezhet először.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: árfolyam

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 22. 12:01, csütörtök | Belföld

Sokan mobiloznak közlekedés közben

Nemcsak autót vezetve, hanem gyalogos közlekedés, biciklizés vagy rollerezés közben is hajlamosak mobilozni az emberek - állapította meg egy friss kutatás, amelynek eredményét az MTI-hez is eljuttatták.

2020. Október 22. 09:55, csütörtök | Belföld

Október 23. - Kevesebb helyen, szűkebb körben tartanak megemlékezéseket

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 64. évfordulója alkalmából a hagyományosan már október 22-én kezdődő megemlékezéseket a koronavírus-járvány miatt idén csak szűk körben tartják vagy egyáltalán nem rendezik meg.

2020. Október 22. 09:20, csütörtök | Belföld

Meghalt 46 beteg, 2032-vel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Elhunyt negyvenhat többségében idős, krónikus beteg, és újabb 2032 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.

2020. Október 22. 07:00, csütörtök | Belföld

Antigén gyorsteszteket használnak a mentők

Úgynevezett antigén gyorsteszteket használnak a mentők az új koronavírus kimutatására, amely 97 százalékos hatékonysággal működik - közölte az Országos Mentőszolgálat főigazgatója szerda reggel az M1 csatornán.