Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2019. Július 05. 13:12, péntek | Külföld
Forrás: MTI

Fiókáját csikkel etető madarat fényképeztek le a floridai tengerparton

Fiókáját csikkel etető madarat fényképeztek le a floridai tengerparton

Fiókáját csikkel etető madarat fényképezett egy természetfotós egy floridai tengerparton.

Környezetvédők arra figyelmeztetnek, hogy a madarak összetévesztik a táplálékot a szeméttel, aminek súlyos következményei lehetnek.

Karen Mason fotós a Tampa közelében lévő St. Pete tengerparton kapta lencsevégre azt a pillanatot, amikor egy karibi ollóscsőrű madár (Rynchops niger) egy eldobott csikkel eteti a fiókáját.

Mason a Facebookra posztolta a képet a következő figyelmeztetéssel: "Ha dohányzol, kérlek, ne dobd el a csikket" - idézte a BBC News.

A brit Királyi Madárvédő Társaság (RSPB) közleményében "szívszorítónak" nevezte a fotót, és hangsúlyozta: "a természet küzd, hogy alkalmazkodjon az emberi szemeteléshez".

Mason egy másik fotót is készített, amelyen a fióka a csőrében viszi a csikket.

"Sok madár kíváncsi azokra a dolgokra, amelyeket kidobunk, megpróbálják kideríteni, hogy ehetőek-e vagy sem. Sajnos ez a madár tápláléknak ítélte a csikket" - mondta az RSPB szóvivője.

Hozzáfűzte: egyre több állatot ejtenek csapdába, sebesítenek, betegítenek vagy ölnek meg az ember által készített termékek.

"Már azt is tapasztaltuk, hogy fészekrakáshoz használják fel a szemetet. Sajnos sokan úgy gondolják, hogy a szemét veszélytelen, legfeljebb rendetlen lesz tőle a környezet, az ilyen szívszorító képek azonban megmutatják, hogy valójában milyen drámai hatása van a természetre" - közölte a szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 08:14, kedd | Külföld

Eurobarométer: a fiatalok 64 százaléka szavazni kíván a közelgő európai parlamenti választásokon

Az európai fiatalok 64 százaléka szavazni kíván a június 6. és 9. közötti európai parlamenti választásokon, a megkérdezett fiatalok 38 százalékának véleménye szerint a szavazás a leghatékonyabb módszer a véleménynyilvánításra

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.