Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Augusztus 02. 11:00, vasárnap | Helyi
Forrás: miss.at

Finom gyümölcsök, hófehér fogak!

Finom gyümölcsök, hófehér fogak!

Természetes módszerek fogfehérítésre!

Irigykedve figyeljük a sztárok vakítóan fehér fogait, tökéletes mosolyát. Valószínűleg nem kis munka és megannyi fogorvosi beavatkozás áll ezek mögött, dehát a szépségért meg kell szenvedni. Azonban vannak kevésbé fájdalmas és pénztárcakímélőbb módszerek fogaid fehérítésére.

Érdemes kicsit tudatosabban válogatni a gyümölcsök között, ha Te is a vakító fogsorra hajtasz.

Minden nap egy alma…
… még a fogaidnak is jót tesz! Persze, a mondás az eredeti befejezéssel továbbra is megállja a helyét. De jó tudni, hogy az almában található savak fehérítő hatással bírnak, már ami a fogainkat illeti. Rágcsálj el egy zöld almát kávé, tea, vagy vörösbor után és elkerülheted az elszíneződést.

Újra a citrom
A citrom sokoldalúságát már mi is többször taglaltuk: reggel vízzel fogyasztva frissít, de lúgosíthatunk is vele. És még fogaid fehérségét is képes megőrizni. Öblítsd át a szádat egy evőkanál frissen facsart citromlével, majd kortyolj egy kis vizet utána és élvezd vakító fogsorod. Vagy keverj egy kis citromlét és némi sót a fogkrémedhez. A hatás garantált.

Egy kis eper? Jöhet!
Na, ez tipikusan annak az esete, amikor a nagyon is kellemeset összekötjük a felettébb hasznossal. Az eper finom íze mellett felveszi a harcot az elszíneződések ellen. Ha egy edénybe összekeversz sütőport és epret, majd ezt a pasztát az ujjaiddal a fogaidra dörzsölöd, majd vízzel leöblíted, tovább fokozhatod a hatást.

Azért nem árt az óvatosság!
Nem is hitted volna, hogy a gyümölcsös pultok kínálatában is akad olyan finomság, mellyel nemcsak egészségedért, hanem fogaid ragyogó fehérségéért is tehetsz. Mielőtt azonban nagybevásárlást tartasz a legközelebbi piacon, jó, ha tudod, hogy ezek a módszerek nem alkalmazhatóak huzamosabb ideig. Ennek oka, hogy a gyümölcssavak kikezdik a fogzománcot, mely fogaid elsődleges védőpáncélja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.