Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Június 04. 11:46, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Finom erotikával fűszerezett versek gyűjteménye látott napvilágot (videoval)

Finom erotikával fűszerezett versek gyűjteménye látott napvilágot (videoval)

Az érett férfikor szerelmi költészetét testesíti meg Gubcsi Lajos legújabb verses kötete, mely az Április – havi ciklus címet viseli.

Gubcsi Lajos közgazdász, a közgazdaságtudományok kandidátusa, címzetes egyetemi docens, újságíró, író legújabb verseskötetét május 31-én (pénteken) mutatta be a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban a 90. Ünnepi Könyvhét nyitórendezvényeként.
Kállainé Vereb Mária könyvtárigazgató majd Csányi József polgármester köszöntőjét követően a kötet szerzője szólt a megjelentekhez.

- Hogy van az, hogy az ember 71 éves korában – ráadásul egy sorozat részeként – ciklusba foglalja szerelmi költészetét? Volt január-, február, március- havi ciklus az elmúlt 6-7 évben, így jutottunk el a borús, hideg, kőkemény télből a szeszélyes, de varázslatos áprilisig. Mindeközben felmerült bennem, hogy nem illetlenség-e a szeméremnek ez a megsértése, amit a szerelmi költészet jelent? Úgy gondolom nem, hiszen ez csak úgy árad belőlem – vallotta Gubcsi Lajos, majd részletesen elmesélte, miként születik egy-egy verse például egy unalmas délelőttön, amikor „csak úgy” leül a számítógép elé.

A kötetből Schramek Géza színművész tolmácsolásában hallhattak a megjelentek ízelítőt, aki így nyilatkozott a felolvasást megelőző pillanatokban:
- Amikor a kezembe kaptam egy példányt a könyvből, akkor rögtön beleolvastam és úgy éreztem megérintett. Mégpedig azért éreztem úgy, hogy mondhatjuk úgy „közöm van hozzá”, mert érdekel a férfi és nő viszonya, érdekel a kapcsolat tisztasága, az égi és földi szerelem, Már az első sorok olvasása közben úgy éreztem, az érett és az idősödő férfi esszenciája áradt a sorokból. Amihez lassan már nekem is közöm van...

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.