Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Március 11. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: Szabad Föld

Figyelem, indul a húsvéti razzia!

Figyelem, indul a húsvéti razzia!

A hagyományoknak megfelelően idén is megkezdődött a tavaszi szezonális élelmiszer-ellenőrzés . A tavaszi idényhez és a húsvéti ünnepekhez kapcsolódó termékeket április 6-áig vizsgálják a szakemberek.

A hagyományoknak megfelelően idén is megkezdődött a tavaszi szezonális élelmiszer-ellenőrzés . A tavaszi idényhez és a húsvéti ünnepekhez kapcsolódó termékeket április 6-áig vizsgálják a szakemberek.

A mintegy egy hónapos időszakban – a NÉBIH koordinálásával – a gasztronómiai hagyományoknak megfelelő termékekre fókuszál az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság. Az ellenőrzés az élelmiszer-előállítókat és forgalmazókat egyaránt érinti. Bár Húsvétról az emberek többségének a tojás és a sonka jut eszébe, ennél jóval szélesebb területet vizsgál ilyenkor a hatóság, például a szezonális zöldségeket, gyümölcsöket, de a borászati és egyéb alkoholos termékek is górcső alá kerülnek. Megsokasodnak az élőállat, elsősorban a nyúl és a bárány szállítások is, amit szintén szigorúan vizsgálnak a szakemberek. A hatóság figyelmet fordít a tojások jelölésére, hogy a származási hely a vásárlók számára egyértelműen azonosítható legyen. A magyar eredetűként jelölt zöldség-gyümölcs esetében is fokozott hangsúlyt kap a termékek származásának ellenőrzése. A transzzsírsav-tartalmú alapanyagokat felhasználó élelmiszer-előállító vállalkozásoknál az ezzel kapcsolatos nyilvántartások vizsgálatára is sor kerül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.