Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. December 10. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: police.hu

Figyelem és segítség a tanyákon

Figyelem és segítség a tanyákon

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársai 2015. december 8-án a külterületeken élők biztonságának erősítése érdekében fokozott ellenőrzést hajtottak végre.

A téli időszakban különösen fontos a külterületen élőkre való odafigyelés.

A hideg téli időjárás nehéz, sokszor életeket veszélyeztető helyzeteket teremtő időszak. Fokozottan igaz ez az egyedül élőkre, az idős, beteg emberekre, a tanyavilágban lakókra és az utcákon alvókra. A hűvösebb idő beköszöntével a rendőrök megyeszerte folyamatosan és visszatérően ellenőrzik azokat a külterületeket, tanyákat, ahol egyedülálló vagy idős emberek élnek, akik koruk, egészségi állapotuk vagy vagyoni helyzetük miatt nem tudják befűteni a lakásukat, illetve teljes biztonsággal ellátni magukat.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársai 2015. december 8-án a külterületeken élők biztonságának erősítése érdekében fokozott ellenőrzést hajtottak végre. Az akcióban a helyi kapitányság körzeti megbízottjain és bűnmegelőzési előadóján kívül a polgárőrök és tanyagondnokok is részt vettek.

Az ellenőrzés célja a külterületek közbiztonságának megőrzése és további javítása, az ott lakók biztonságérzetének erősítése, a bűnözés hatékonyabb megelőzése, felderítése, megszakítása, visszaszorítása, a bűnelkövetők kiszűrése, valamint a tanyákon egyedül élő, illetve az idős emberekre történő fokozott odafigyelés.

A legtöbb helyen ismerősként köszöntötték a forró teát kínáló és hasznos bűnmegelőzési tanácsokkal szolgáló egyenruhásokat. A személyes találkozás alkalmával a meglátogatottak nyíltan beszéltek mindennapjaikról. A rendőrök tájékoztatták az időseket arról is, hogy szükség esetén kitől kérhetnek segítséget, elmondták a nap 24 órájában működő segélyvonalak hívószámait.

A hatékony segítségnyújtás érdekében a rendőrség együttműködik a polgárőrséggel, a települési önkormányzatok mezőőri, tanyagondnoki szolgálataival, vadásztársaságokkal, szociális szervezetekkel és a közterület-felügyelőkkel egyaránt.

Ne hagyjuk, hogy tragédiák történjenek! A rendőrség kéri, hogy figyeljenek egyedül élő hozzátartozóikra, ismerőseikre!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.