Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Április 04. 13:08, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Fidesz: Bajnai bankadójavaslata százmilliárdot venne ki a büdzséből

Fidesz: Bajnai bankadójavaslata százmilliárdot venne ki a büdzséből

A Fidesz szerint százmilliárd forintot venne ki a költségvetésből Bajnai Gordon volt miniszterelnöknek az az elképzelése, amely szerint a bankadó mértékét az európai átlagszintre mérsékelné.

Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetője, Bajnai Gordon az osztrák Der Standard című liberális napilap internetes oldalán hétfőn megjelent interjúban jelentette ki egyebek mellett azt, hogy "nem akarom alapvetően megszüntetni a bankadót, de azt az európai átlagos szintre akarom visszavezetni".
Erre reagálva Zsigó Róbert fideszes országgyűlési képviselő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Bajnai Gordon ezzel százmilliárd forintot venne ki a költségvetésből.
A kormánypárti politikus hangsúlyozta: a magyar büdzsében a bankadóból befolyó bevétel nagyon fontos a stabilitás érdekében. Felidézte, míg 2010 előtt "nevetségesen alacsony összeget", 13 milliárd forintot fizettek be a pénzintézetek a költségvetésbe, addig tavaly ez 187 milliárd volt, az idén pedig a tervek szerint 144 milliárd forint lesz.
"Ugyan miből finanszírozná, miből pótolná ezt a százmilliárd forintot Bajnai Gordon, amelyet a bankoknak elengedne gyakorlatilag?" - tette fel a kérdést Zsigó Róbert.
Véleménye szerint félő, hogy ha a volt kormányfő lehetőséget kapna, ugyanaz történne, mint 2010 előtt, vagyis ennek árát "megint a magyar családokkal fizettetnék meg", csökkenne a gyes, nőnének a középosztály járulékterhei, és veszélybe kerülne a családi adókedvezmény.
A fideszes képviselő felháborítónak nevezte, hogy "Bajnai Gordon újra a bankok oldalára áll".

Címkék: Pártok-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal