Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Március 22. 14:17, kedd | Helyi
Forrás: Bornemissza Péter

Fiatalok a musicalek varázsában

Fiatalok a musicalek varázsában

Több, mint 25 énekessel, 30 táncossal, 30 új dallal lépnek színpadra április 23-án és május 21-én Kiskunmajsa tehetségei a Konecsni György Kulturális Központban.

Két éve együtt dúdolta a nagyérdemű közönség többek között a Macskák, a Hair és a Marry Poppins musical dalait, most új dalokkal, új látványosságokkal jelentkezik a Musicalek éjszakája 2. Tőzsér István Martin, a helyi gimnázium volt tanulójának társulatától számos teltházas színdarabot láthattak a nézők. A kiskunmajsai Dózsa György Gimnáziumban megálmodták az előadás folytatását, aminek rendezésére felkérték Martint.

”Rengeteg tehetséges fiatal van Kiskunmajsán és környékén ezért célunk, hogy bemutatni Őket a közönségnek egy nagy összefogás keretében.” – mondta el Pócsik Olga, az Musicalek éjszakája 2. főszervezője. Kitért arra, hogy az új produkcióban olyan szereplők tűnnek fel, akik helyiek, vagy valamilyen módon kötődnek a városhoz. A főszervezőtől azt is megtudtuk, hogy a Mayossa Hagyományőrző Egyesület táncosai is feltűnnek a színpadon.

A rendező elárulta, az új darab, teljesen eltér a korábban látottaktól, teljesen új díszletekkel és látványshowval készülnek. ”Az est folyamán elrepítjük a publikumot a Görög tengerpartokra, Bécsbe, de a Napóleon kori Franciaországba is.” – tette hozzá Tőzsér István Martin. Kiemelte: egy olyan musical is bemutatkozik, amit Magyarországon még nem játszottak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.