Városlista
2021. május 8, szombat - Mihály

Hírek

2016. Március 22. 14:17, kedd | Helyi
Forrás: Bornemissza Péter

Fiatalok a musicalek varázsában

Fiatalok a musicalek varázsában

Több, mint 25 énekessel, 30 táncossal, 30 új dallal lépnek színpadra április 23-án és május 21-én Kiskunmajsa tehetségei a Konecsni György Kulturális Központban.

Két éve együtt dúdolta a nagyérdemű közönség többek között a Macskák, a Hair és a Marry Poppins musical dalait, most új dalokkal, új látványosságokkal jelentkezik a Musicalek éjszakája 2. Tőzsér István Martin, a helyi gimnázium volt tanulójának társulatától számos teltházas színdarabot láthattak a nézők. A kiskunmajsai Dózsa György Gimnáziumban megálmodták az előadás folytatását, aminek rendezésére felkérték Martint.

”Rengeteg tehetséges fiatal van Kiskunmajsán és környékén ezért célunk, hogy bemutatni Őket a közönségnek egy nagy összefogás keretében.” – mondta el Pócsik Olga, az Musicalek éjszakája 2. főszervezője. Kitért arra, hogy az új produkcióban olyan szereplők tűnnek fel, akik helyiek, vagy valamilyen módon kötődnek a városhoz. A főszervezőtől azt is megtudtuk, hogy a Mayossa Hagyományőrző Egyesület táncosai is feltűnnek a színpadon.

A rendező elárulta, az új darab, teljesen eltér a korábban látottaktól, teljesen új díszletekkel és látványshowval készülnek. ”Az est folyamán elrepítjük a publikumot a Görög tengerpartokra, Bécsbe, de a Napóleon kori Franciaországba is.” – tette hozzá Tőzsér István Martin. Kiemelte: egy olyan musical is bemutatkozik, amit Magyarországon még nem játszottak.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 08. 12:25, szombat | Helyi

Ezeket a növényeket soha ne ültesd egymás mellé a kertben

Sokan nem is gondolnánk, milyen sokat számít a kertünkben az, hogy milyen növényeket ültetünk egymás mellé.

2021. Május 08. 10:59, szombat | Helyi

Hamarosan újabb pályázat indul az elektromos gépjárművek vásárlásának támogatására

Átadták az ezredik új elektromos autó kulcsát, amelyet egy korábban kiírt pályázat segítségével vásároltak meg.

2021. Május 07. 14:08, péntek | Helyi

Mentett sünöket engedtek szabadon a Tőserdőben

Tíz sünt engedtek szabadon a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai Tőserdőben.

2021. Május 07. 14:02, péntek | Helyi

Június 1-re tervezik a félegyházi strand megnyitását

A félegyházi uszoda május 25-én nyitja meg újra kapuit, de – amennyiben a jelenleg fennálló műszaki problémákat sikerül megoldani – erre akár korábbi időpontban is sor kerülhet.