Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2020. Április 21. 13:38, kedd | Helyi
Forrás: Radio Smile

Fertőtlenítőszerekre van szüksége a kutyamenhelynek

Fertőtlenítőszerekre van szüksége a kutyamenhelynek

Állateledelből szerencsére rendelkezik tartalékkal a Félegyházi Menhely, de tisztítószereket szívesen fogadnak

- nyilatkozta a Radio Smile riporterének a Fidó Bácsi Alapítvány munkatársa, Baranyi-Réczica Tímea.

A megváltozott helyzet ellenére a kutyák ellátása az állatotthonban zavartalan. Azonban a nyitva tartásban változás történt: csak előre egyeztetett időpontban tudnak látogatókat fogadni, mind az örökbefogadás, mind pedig az adományozás szempontjából. Ez azt jelenti, hogy a menhellyel fel kell venni a kapcsolatot és például egy örökbefogadás esetén az adott, kiszemelt állattal lehet találkozni, azonban a jelenlegi helyzetben a telephelyen nézelődni, több kutyát is közvetlenül szemügyre venni nem lehet.

- Nekünk és védenünk kell a dolgozóink egészségét és az előírásokat is igyekszünk maradéktalanul betartani – magyarázta Tímea, aki azt is elárulta, hogy a kutyák sétáltatása is szünetel a mostani időszakban. Az otthon lakóinak mozgásigényét a telephely kifutóiban oldják meg.

Most is szívesen fogadják az adományokat
Felhívjuk azok figyelmét, akik adománnyal szeretnék segíteni a menhelyen dolgozók munkáját és az ott élő állatok ellátását, gondozását hogy jelenleg fertőtlenítőszerekre óriási szüksége van az állatotthonnak. Mivel ezek beszerzése korlátozott, illetve a boltokat és webáruházakat már kifosztották az élelmes vásárlók, ezért bármilyen fertőtlenítőszert, bármilyen mennyiségben szívesen fogadnak a menhely dolgozói. Ezeket az anyagokat nem csak a jelenlegi helyzetben használják a menhelyen, hanem rendszeresen, az év minden napján.

Most is várják az örökbefogadókat
A Fidó Bácsi Közhasznú Alapítvány weboldalán, valamint a Facebook-oldalán is megtalálhatóak a gazdira váró kutyák képei. Utóbbi portálon első lépésként fel kell venni az alapítvánnyal a kapcsolatot, majd a további instrukciókat közölni fogja az oldal üzemeltetője a leendő gazdával.

Tímea mindenkit arra biztat, hogy válasszon bátran magának kis kedvencet – ha eddig mindig csak napolta a dolgot – hiszen most különösen jó alkalom nyílik az összebarátkozásra.

- A hasznunkra is fordíthatjuk - a munkahelyek rövidített nyitva tartásából, esetleg a kényszerszabadságból fakadó - felszabadult időt, mert azt ráfordíthatjuk örökbefogadott kutyánkra, ezzel segítve az otthoni szocializálódását és a családtagokkal való összeszokását.

(Forrás: Radio Smile)

Címkék: menhely

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.