Városlista
2021. május 18, kedd - Erik, Alexandra

Hírek

2021. Április 07. 08:21, szerda | Helyi
Forrás: Szerk.

Feri bácsi 90 évesen is ezermester

Feri bácsi 90 évesen is ezermester

90. életévét töltötte be a napokban Fekete Ferenc, akit e kivételes ünnep alkalmából városvezetésünk nevében Balla László alpolgármester köszöntött fel április 6-án.

Feri bácsi családja körében fogadta a kedves vendéget és örömmel mesélt életéről, ami még napjainkban is szorgalmas munkával telik.

Feri bácsi 1931. április 3-án született. Tízen voltak testvérek, közülük egy gyermek volt, akit örökbe fogadtak szülei. Mint akkoriban szokás volt, Feri bácsit tíz-tizenkét éves korában kiadták tanyára dolgozni, ahol liba- és birkapásztorként tevékenykedett. Munkájáért terményt vagy kevéske pénzt kapott.

Feri bácsi műszerész tanulmányainak tizenhárom évesen vetett véget a második világháború. Később tudta csak folytatni egy átképzéssel a vegyipari gépgyárnál. Hat hónapig Pesten tanult és dolgozott: szállítószalagokat és darukat készített. Miután hazajött Félegyházára, karbantartó lett. Ami volt szerszám, esztergapad, marógép, azt mind megjavította. Végül hegesztőgép-javítóként alkalmazták.

Munkája mellett otthon rádiókat, órákat, bicikliket szerelt, és ezt a hobbit annyira megszerette, hogy a mai napig kitart mellette. Gyakran hoznak neki a házban élők javítanivalót, és ő sohasem okoz csalódást. Az otthoni barkácsoláson kívül szívesen jár Selymesbe, ahol kertészkedik, többnyire zöldségeket termeszt.

Feri bácsi 1956-ban nősült meg, házasságukból két gyermek született. Ma már négy unokája van, és két dédunokája visz örömöt a hétköznapokba.

Feri bácsi szerint a hosszú élet titka abban rejlik, hogy sokat kell mozogni, módjával kell bánni az alkohol fogyasztásával és mindig csinálni kell valamit.

(Képek: Fantoly Márton - Félegyházi Közlöny)

Címkék: Fekete Ferenc

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 18. 10:49, kedd | Helyi

Sosem volt még ilyen könnyű a poloskák elleni védekezés

Ezek a trükkök működnek.

2021. Május 18. 10:43, kedd | Helyi

Megtarthatók lesznek a ballagások

Jó hír, hogy 2021. május 25. után megtarthatók a ballagások, mind a közoktatási, mind pedig a szakképző intézményekben - közölte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

2021. Május 18. 09:40, kedd | Helyi

Program a falusi kisboltok megmaradásáért

OP-5.3.5-18-2020-00184

2021. Május 18. 08:11, kedd | Helyi

Kisállatok és szupererejük

Ismerd meg jobban a kiskedvenced!