Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Április 14. 18:43, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Fergeteges Mezgés-nap a Tangazdaságban

Fergeteges Mezgés-nap a Tangazdaságban

Mi sem szolgálhatott volna méltóbb színhelyül a Mezgés Diáknapnak, mint a Csongrádi-úti Tangazdaság.

Vetélkedőkkel, szakmába vágó és nem épp szakmához passzoló, de mindenképpen élvezetes szabadtéri programokkal, piknikezéssel, sütéssel-főzéssel töltötték a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium diákjai az április 14-ei napot.

A Mezgés-nap minden évben április 22-én a Föld napján kerül megrendezésre. Idén viszont épp ekkor lesz az országos szakmai verseny melynek a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Intézmény és Kollégium szolgál színhelyéül.

A program azonban nem tért el az évek óta megszokott „trendtől”. Már kora reggel az intézmény környékén lévő utcák megtakarításával és az iskola előtti park rendbe tételével kezdték a napot a diákok Ezt követően 10 órától a Csongrádi úti tangazdaságban folytatták tevékenységüket, immáron kellemesebb és szórakoztatóbb programokkal.

Az ügyességi versenyen, kötélhúzáson túl a röplabda, foci, íjászkodás sőt még traktorgumi görgetés is szerepelt a repertoárban. Aki a fizikai munka után inkább elméjét szerette volna csiszolni, annak logikai versenyek álltak rendelkezésére. A tangazdaság állatai azért is hálásak voltak, hogy ezúttal a simogatás is kijutott nekik osztályrészül, nem csak az ellátás és a szokásos napi teendők. A kellemes szabadtéri programok mellett az egészségi állapotukról is meggyőződhettek a tanulók, mert vérnyomás- vércukor és testzsír mérés is folyt az egyik pavilonnál.

Ezen kívül még a rendőrség is segített abban a diákoknak, hogy a mindennapos közlekedésben hogyan lehet megőrizni testi épségüket. Ugyanezt a célt szolgálta az autós szimulátorral való játék is, mellyel a reakcióidejükről és a vezetési készségeikről kaptak információt a vállalkozó kedvűek. A madárijesztő készítő verseny pedig már évről-évre sláger a diákok körében és ezúttal sem vallott vele szégyent egyik „műalkotó” sem.

Az iskolai menzát ezúttal mindenki maga főzte. Pontosabban minden osztály a saját ízlésének megfelelően készítette el az ebédet. Főszakács, kukta, szurkolók és nézelődők tömkelege lepte meg az illatozó bográcsokat-serpenyőket és gyorsan elfogyott az utolsó morzsa is.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.