Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Január 13. 08:50, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Fergeteges Évnyitó Táncház a Rocktárban!

Fergeteges Évnyitó Táncház a Rocktárban!

Az új esztendő kezdetét pénteken (január 16-án) egy Fergeteges Évnyitó Táncházzal ünnepli meg a klub.

A Rocktár Élőzenei Bázis köztudottan szívén viseli a népi hagyományok ápolását és ehhez kapcsolódóan a zenei gyökereink népszerűsítését. Tulajdonképpen a klub egy kapocs a generációk és a különböző stílusú vagy érdeklődési körű zenebarátok között. Azok a táncházak, amelyeket a Rocktárban rendeztek, meglehet, hogy sok fiatalnak az első találkozását jelentették a népzenével és a néptánccal, hiszen sokan nem éreztek még indíttatást a táncosok és zenészek semleges kulturális térben való megtekintésére.

Az elmúlt év sikereinek köszönhetően a Rocktár 2015-ben folytatja nemes küldetését, és közvetíti a hagyományt az új generáció felé, hiszen a népzene szeretete mindannyiunkban jelen van valamilyen szinten.

Az új esztendő kezdetét épp az előzőekben leírtakhoz méltóan, pénteken (január 16-án) egy Fergeteges Évnyitó Táncházzal ünnepli meg a klub.

A nemes alkalomra Samu Zoltán és zenekara is soha nem látott méretűre bővül, ugyanis a szokásos alap népzenei formáció mellett megjelenik a színpadon a virtuóz cimbalom, a fülbemászó harmonika, a lábba mászó koboz és sok érdekes népi hangszer. A különleges, kibővített népi zenekar még soha nem látott zamatot ad majd nagyszabású évnyitó Rocktár-as Táncháznak.

Kicsiknek és nagyoknak, fiataloknak és időseknek, táncosoknak és nézelődőknek egyaránt nyitva áll a Rocktár pénteken!

18:00 Aprók tánca korhatár nélkül
20:00 Felnőtt és ifjúsági táncház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: