Városlista
2024. február 21, szerda - Eleonóra

Hírek

2015. November 14. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.hu

Férfi nátha - női nátha

Férfi nátha - női nátha

Mindkét nem máshogy viseli a nátha okozta nehézségeket.

Amikor egy nő megbetegszik, képes saját magának a gondját viselni. Elmegy az orvoshoz, kiváltja a gyógyszereit és beszedi őket, vesz egy nagy csomag zsebkendőt, főz magának teát, eszik és így tovább. De amikor megbetegszik egy férfi...

Igazából két véglet van: vagy megpróbál ügyet sem venni például a nátháról, ugyanúgy dolgozik, és semmi esetre sem menne el orvoshoz. A másik esetben - és valljuk be ez a gyakoribb ;) - rögtön itt a világvége, és minden családtagnak tudnia kell, hogy ő rosszul van. Ja, és természetesen babusgatni kell, elkészíteni a teáját, adagolni a gyógyszereit s mérni a lázát. Mert kérem szépen ez FÉRFI NÁTHA.

A webmd.com szakértői megpróbáltak utánajárni, hogy van-e különbség a férfi és a női nátha között. Másként érzékelhetik a férfiak ugyanazokat a tüneteket, mint a nők, akik általában nem hagyják (nem hagyhatják) el magukat?

Nos, a szakirodalomban nem találtak erre vonatkozó feljegyzéseket, de a szakértők nagyjából egyetértenek abban, hogy ugyanazokat a tüneteket a férfiak lehetséges, hogy tényleg másként érzékelik, mivel máshol van a küszöbértékük, mint a nőknek. Erre utal a Glasgow-i Egyetem kutatása, akik 1700 fő részvételével végeztek el egy vizsgálatot, és azt állapították meg, hogy a férfiak egy kicsit túlreagálják a tüneteiket. Ugyanazokat a tüneteket produkálták, de másként jelentették őket.

Mondhatnánk, hogy a fájdalomküszöbük alacsonyabb, mint a nőknek, de nemcsak erről szól a történet. A férfiakra a hétköznapokban elég nagy teher nehezedik és viszonylag ritkán engedhetik el magukat, és ilyenkor egy kicsit kihasználják a helyzetet. De ki haragudna meg ezért rájuk? Ezt a magyarázatot szerintem minden lágyszívű asszony el tudja fogadni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 21. 08:58, szerda | Helyi

Ha hasonló vandalizmussal találkozik, értesítse a rendőrséget!

Érthetetlen rongálás idén is a parkerdőben – Miért csinálják?

2024. Február 20. 17:46, kedd | Helyi

Május 1-jén MAJÁLIS a Parkerdőben

2024. május 1-jén, szerdán színes programokkal várják a szórakozni és pihenni vágyókat a kiskunfélegyházi Parkerdőben.

2024. Február 20. 13:44, kedd | Helyi

Hamarosan elrajtol a Tour de Puszta!

Ismét egy télbúcsúztató, átmozgató terep és tájékozódási kerékpár túrára hívja a kihívásokat kereső kerékpárosokat és terepfutókat 2024. március 10-én a Bringabarátok Sportegyesület.

2024. Február 20. 07:56, kedd | Helyi

Anna az uszonyos úszás sellőkirálynője

Rabi Anna a serdülő kategória több számában is kiemelkedő eredményt ért el a Bácsvíz Kupa Uszonyosúszó Országos Versenyen.