Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Április 14. 16:02, csütörtök | Helyi

Felújítás és karbantartás egyidőben a strandon

Felújítás és karbantartás egyidőben a strandon

A tervek szerint az épületegyüttes helyreállításával nagyobb légterű, kényelmesebb, kulturáltabb öltözőterületet kínál majd a strand az érkező vendégeknek.

Miközben javában zajlanak a Félegyházi Strand karbantartási munkálatai - hogy május 1-jétől a fürdőzők ismét megújult környezetben és szolgáltatásokkal vehessék birtokba a területet - megkezdődnek az uszoda vendégforgalomtól elzárt, régi öltözőépületének felújítási munkálatai is.

A megvalósuló beruházás eredményeként közös, zárható kabinokkal ellátott öltözőblokkot és 250 szekrényes ruhatárolót kínálunk majd a fürdőzni érkezőknek. Az öltözőhöz megfelelő számú hajszárító és a modern kor követelményeinek megfelelő zuhanyzóblokk készül. A Blaha Lujza téri, korábbi és leendő főbejárattól a pénztáron keresztül érkező vendégeket beléptető rendszer fogadja majd, s biztosítja a forgalom ellenőrizhető áramlását, továbbá kamerarendszer vigyáz a terület biztonságára. A zuhanyzóblokkon keresztül a strand, illetve uszoda a kerekes székes vendégek számára is könnyen megközelíthető lesz. A korábbi aulában üzletek kerülnek kialakításra, melyben elsősorban fodrászatot és hozzá kapcsolódó beauty szolgáltatásokat tervez az üzemeltető kialakítani. Az épület kívülről is új csomagolást kap és kialakításra kerül egy modern fitnesz center is. A büfé ugyancsak megújult környezetbe kerül, s a kerthelyiség is a kulturált kialakítást kap.

Az építkezési munkálatok a közbeszerzési eljárást követően megkezdődnek, de az épület kiürítése már folyamatban van. A megvalósuló tervek egyértelműen bizonyítják az Önkormányzat a strandra vonatkozó fejlesztési törekvéseit, miszerint a város széles rétegei számára elérhető, kulturált szabadidőközpontot alakítsanak ki. A projekt befejezése augusztusban várható.

A szokásos és rendkívüli karbantartási feladatok két ütemben zajlanak jelenleg a strand területén. A strand területének karbantartási munkálatai az időjárás pozitív alakulásával egy időben megkezdődtek, s a feladatok nagy része a tervezett nyitásra, május elsejére befejeződnek. A második ütemben az uszoda épületének, épületgépészetének, medencéinek karbantartási feladatait a szakemberek a strand nyitva tartása alatt kezdik meg, így a fürdőzők szünet nélkül, folyamatosan, ha néhány nap csak részben is, de igénybe vehetik a strandfürdő szolgáltatásait. Ezek a munkálatok évtizedes elmaradásokat pótolnak, így nem csak a rendes üzemelési feltételekhez szükséges feladatokat, hanem a több éves felhalmozódott munkák hiánypótlását is el kell végezniük a szakembereknek. Ez az átlagos karbantartásoknál hosszabb időt vesz igénybe, azonban az üzemeltető szem előtt tartja a fürdővendégek folyamatos igénybevételre irányuló igényeit is.

A strand és uszoda fenntartója a fürdőzők megértését és türelmét kéri, mind a karbantartási, mind az öltöző felújítási munkálatok elvégzése alatti esetleges kellemetlenségekért, melyek esetleg zajjal, porral, vagy egy-egy bejárat lezárásával járnak.

A strand szakemberi mindent megtesznek, hogy a strand és uszoda kulturált környezetét helyre állítsák, de ehhez szükséges a vendégek türelme és megértése is.

Kelemen József (uszodavezető)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.