Városlista
2020. április 2, csütörtök - Áron

Hírek

2012. Január 14. 14:20, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Feltérképezik, mely kórházhoz, osztályhoz fordulnak szívesebben a betegek

Feltérképezik, mely kórházhoz, osztályhoz fordulnak szívesebben a betegek

Az ellátásszervezés szempontjából nem hátrányos, hogy a betegek, sokszor háziorvosok tanácsára, a legjobbnak tartott orvosokhoz, kórházakhoz igyekeznek.

Sőt az egészségügyi államtitkárság ezt a „pozitív gyakorlatot” meg is szeretné erősíteni – írja a Magyar Hírlap.

Sajátos elemzésre készül az egészségügyi államtitkárság. A már meglévő, intézményszintű analízis után megvizsgálják azt is, hogy a betegek melyik kórházhoz, osztályhoz fordulnak szívesen egy-egy bajukkal. Ezzel finomítható lenne a tényleges betegutak által kirajzolódó kép – tájékoztatta lapunkat Gaál Péter, a kabinet külsős tagja. A szakember elmondása szerint az elemzéshez továbbra is az Országos Egészségbiztosítási Pénztár betegforgalmi adatbázisának személytelenített verzióját használják majd.

Eddig is tudták – tette hozzá Gaál –, hogy vannak kiemelt csoportosulási helyek a betegellátó rendszerben, amelyek középpontjában egy-egy szakmai berkekben is elismert orvos áll, akihez mások tapasztalatai alapján a beutaló kollégák és a betegek egyaránt bizalommal fordulnak. Mostanáig senki nem mérte föl ezeket a csomópontokat, noha az ilyen vizsgálattal jól láthatóvá válnak a betegek számára legfontosabb elérési lehetőségek, minden orvosi szakágban. Az elemzésnek a pozitív gyakorlat megerősítése a célja. Gaál szerint a pontok feltérképezése a formális és informális képzésben is jelentős szerepet kaphat. „Az említett orvosokhoz nemcsak betegek járulnak inkább, hanem más gyógyítók is szívesen csatlakoznak, hogy szakmai fogásokat tanuljanak, átvegyék tőlük a betegekkel való kapcsolatteremtés fortélyait”.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: kórházak, orvosok

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 02. 12:06, csütörtök | Belföld

Húsvétig már nem változik a tojás ára

Húsvétig már nem változik a tojás ára a koronavírus okozta helyzet miatt – közölte a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének elnöke csütörtökön a Kossuth rádió Jó Reggelt, Magyarország című műsorában.

2020. Április 02. 11:01, csütörtök | Belföld

Ismét megdőlt a hidegrekord

Csütörtökre virradóra is megdőlt a hidegrekord - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

2020. Április 02. 09:01, csütörtök | Belföld

A bankok több tízezer ügyfele jelezte már, hogy tovább fizeti a hiteleit

A bankok több tízezer ügyfele továbbra is törleszti a hiteleit, a megkeresések folyamatosan érkeznek a pénzintézetekhez a hitelekre vonatkozó, március 18-án bejelentett fizetési moratóriummal kapcsolatban

2020. Április 02. 07:39, csütörtök | Belföld

Újabb módszerrel próbálkoznak a csalók a koronavírus-járványt kihasználni

Újabb módszerrel próbálkoznak a koronavírus-járvány okozta félelmet kihasználni a csalók; akár a bejelentkezési adatok is veszélybe kerülhetnek - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Kibervédelmi Intézet a honlapján.