Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Február 01. 08:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Felpörög a kiskereskedelmi forgalom februárban

Felpörög a kiskereskedelmi forgalom februárban

Nagy lendületet vehet a kiskereskedelmi forgalom februárban az emelkedő jövedelmek, az egyszeri juttatások és a kereskedelmet érintő változások miatt - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára hétfőn.

Vámos György jelezte: az üzletekben általában az év első két hónapja a legvisszafogottabb, idén februárban viszont kiugró forgalom várható. Éves szinten a kiskereskedelem 5-6 százalékos növekedésével számolnak 2022-ben, a főtitkár szerint ugyanakkor a februári forgalom a 8-10 százalékos növekedést is elérheti az előző év azonos időszakához képest.

Ennek okai között említette, hogy a minimálbér emelése, a fizetésemelések, illetve az egész évre ható kedvezmények mellett olyan egyszeri juttatásokat is kapnak a családok, amelynek egy részét az üzletekben fogják elkölteni. Vámos György arra számít, hogy akik nagyobb értékű vásárlást terveznek, azok akár már februárban megveszik a kinézett termékeket a családi adóvisszatérítésből vagy a 13. havi nyugdíjból.

Az OKSZ főtitkára kitért arra is, hogy február 1-jén életbe lépnek olyan szabályozások, amelyek szintén könnyítik a háztartások pénzügyi helyzetét, például egyes alapvető élelmiszereknél az árstop és az élelmiszerek vásárlásának lehetősége SZÉP-kártyával.

Vámos György úgy látja, hogy az árstop árfékező hatása a kijelölt élelmiszerek mellett a kapcsolódó termékekre is hatással lesz.

Hozzátette, hogy az üzleteknek nem kötelező biztosítani a SZÉP-kártyával történő fizetés lehetőségét, de számukra is előnyös, ha szerződnek a kibocsátó bankokkal a SZÉP-kártya elfogadására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.