Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Október 01. 18:02, vasárnap | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Felőrölték ellenfelüket

Felőrölték ellenfelüket

P&P Kiskunfélegyházi HTK – Kiskőrösi KS 27-18 (10-12)

Második hazai mérkőzését is megnyerte az NB II férfi felnőtt dél-keleti csoportjában a P&P Kiskunfélegyházi HTK kézilabda csapata - adta hírül a Félegyházi Közlöny.

A Karcagi SE kiütéses legyőzését követően a Kiskőrösi KS már jóval nehezebb ellenfélnek bizonyult, szoros első félidőt követően a szünetben még a vendégek vezettek, de a KHTK a második félidőben megfordította az állást és a 12 gólig jutó Bagdi Balázs vezérletével kiütéses, 27-18-as sikert aratott.

A pályaválasztási jogok felcserélése végett a 2. fordulóban is hazai pályán játszott a P&P Kiskunfélegyházi HTK. Szeptember 30-án a vereséggel kezdő Kiskőrösi KS-t fogadta a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. Az erőviszonyok alapján félegyházi győzelemre lehetett számítani, ellenben a vendégek bravúros eredmény elérésére törtek.

Az első félidő kiegyenlítetten alakult, fej-fej mellett haladtak a csapatok, a kiskőrösiek a szünetben némi meglepetésre kétgólos előnnyel fordultak. (10-12)

A KHTK vezetőedzője, Miksi István a második játékrészre felpörgette az együttest, a védekezés feljavulása mellett a támadójáték is erősebbé vált. A pontos befejezéseknek és Bagdi Balázs eredményességének köszönhetően a KHTK előbb fordított, majd fokozatosan elhúzott ellenfelétől, az utolsó 10 percet 23-18-as előnyről várhatta.

Utólag kiderült, hogy a kiskőrösiek ellőtték minden puskaporukat, több gólt már nem szereztek a mérkőzés során, velük szemben a KHTK játékosai gyors megindulásokból eredményesnek bizonyultak. A hajrában kiütésessé vált a különbség, a 27-18-as győzelem elsősorban a második félidei jó játéknak tudható be.

Értékelések:

Bagdi Balázs (játékos, P&P Kiskunfélegyházi HTK)

Nehéz mérkőzés volt, az első félidőben kicsit könnyelműen játszottunk, de sikerült időben rendeznünk sorainakt. Kevés gólt kaptunk, támadásban feljavulva megfordítottuk az állást.

Miksi István (vezetőedző, P&P Kiskunfélegyházi HTK)

Egységes, sokat küzdő Kiskőrössel találkoztunk, a második félidő közepéig tartani tudták a szoros eredményt. Pontosabb, gyorsabb játékot kértem a szünetben, amit megvalósítottak a játékosok.

NB II férfi felnőtt Dél-kelet 2. ford. 09. 30.

P&P Kiskunfélegyházi HTK – Kiskőrösi KS 27-18 (10-12)

Címkék: KHTK, kiskőrös

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 22. 14:08, hétfő | Helyi

Családi délelőttöt tartottak a könyvtárban

A Föld napja alkalmából családi délelőttre invitálták az érdeklődőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba.

2024. Április 22. 13:49, hétfő | Helyi

Batthyánys harcművészek

Muay Thai házibajnokságot rendeztek Kiskunfélegyházán.