Városlista
2022. október 5, szerda - Aurél

Hírek

2018. Február 08. 16:10, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Felolvasó-maratont tartottak a 100 éves Kincskereső kisködmönből

Felolvasó-maratont tartottak a 100 éves Kincskereső kisködmönből

Móra Ferenc halálának 84. évfordulóján a hagyományokhoz hűen Móra Ferenc Emléknapokkal emlékeztek meg a nagyszerű íróról városunkban.

Mint minden évben, idén is maratoni felolvasónap színesítette a programok repertoárját, melyre kivétel nélkül az összes általános iskola jelentkezett, sőt még a Móra Ferenc Gimnázium is részt vett rajta.

A február 7-én tartott felolvasónapon, miután Kállainé Vereb Mária köszöntötte a diákokat és a megjelent érdeklődőket elmondta, hogy rendhagyó módon ezúttal csak a 100 éves Kincskereső kisködmönből fognak felolvasni.

A könyvtárigazgató köszöntőjét követően Vészits Andrea, Móra Ferenc dédunokája szólt a megjelentekhez. Beszédében elmondta, hogy Móra Ferenc saját gyermekkori élményeit vetette papírra 100 évvel ezelőtt, mikor megírta a Kincskereső kisködmönt. A könyv örökérvényű igazságokat rejt magában, mely reményt ad napjaink fiataljainak is a nehéz helyzetek leküzdésére és arra, hogy a szegénységből és kiszolgáltatottságból is van kiút.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 05. 10:03, szerda | Helyi

Vasárnap lesz az októberi vásár Félegyházán

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Piac- és Vásárüzemeltetési részlege tájékoztatja a vásárlókat és az árusokat, hogy a Kiskunfélegyházi Országos Állat- és Kirakodó vásár időpontja: 2022. október 9.

2022. Október 04. 16:35, kedd | Helyi

Holnaptól használható a város legnagyobb közterületi parkolója

Kedves Félegyháziak!

2022. Október 04. 16:02, kedd | Helyi

Meteorológiai szolgálat: a kilencedik legcsapadékosabb szeptember volt az idei 1901 óta

Az aszályos nyár után a kilencedik legcsapadékosabb szeptember volt az idei 1901 óta - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán.

2022. Október 04. 15:38, kedd | Helyi

Bursa Hungarica pályázati felhívás

Az alábbiakban a pályázat benyújtásának módjáról és határidejéről kaphat információt.