Városlista
2022. május 19, csütörtök - Ivó, Milán

Hírek

2020. Február 10. 19:51, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Felolvasással, emlékplakett-avatással, koszorúzással és ünnepséggel tisztelegtek Móra Ferenc emléke előtt

Felolvasással, emlékplakett-avatással, koszorúzással és ünnepséggel tisztelegtek Móra Ferenc emléke előtt

Városunk a Móra Ferenc emléknapok keretében számos rendezvénnyel emlékezett a félegyházi születésű íróra, újságíróra, muzeológusra.

Február 5-én Móra felolvasó délutánt tartottak Móra Ferenc Könyes Könyv (1920) című kötetéből, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület, a Móra Ferenc Társaság és a Nyugdíjas Pedagógus Klub tagjainak részvételével a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

A felolvasást követően avatták fel Móra Ferenc plakettjét a Hattyúház udvarán.

Február 6-án szintén felolvasást tartottak Móra Ferenc Kincskereső kisködmön című művéből általános iskolások részvételével majd a Móra téri Móra-szobornál Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata képviseletében Rosta Ferenc alpolgármester, dr. Kása Zsuzsanna, a Móra Ferenc gimnázium igazgatója és Benséné Szabó Ágota, a Móra Ferenc Társaság elnökségi tagjai valamint a Veled a Városunkért Egyesület képviselői elhelyezték tiszteletük koszorúit.

Február 7-én reggel a Constantinum Intézményben tartottak ünnepi megemlékezést, majd délelőtt a Móra Ferenc Daru utcai szobrát látogatták meg a neves író tisztelői, ahol Kovács Benedek, a Constantinum Intézmény tanulója verssel színesítette az ünnepséget.

Az emléknapok végül péntek délután Ünnepi megemlékezéssel zárult a Móra Ferenc Művelődési Központban, ahol Csányi József polgármester szólt a megjelentekhez.
Az ünnepi műsoron verssel közreműködött Dr. Horváth-Rekedt Gréta, Gulyás Réka és Rácz János Dominik, valamint a Széljáró Balladás Együttes, melynek tagjai a Móra CD-n megjelent Móra Ferenc megzenésített gyermekverseit adták elő a népes számú közönségnek.

Címkék: móra ferenc

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 19. 13:41, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2022. Május 18. 18:24, szerda | Helyi

Visszatérések, kezdetek és versenyek a Koppányoknál

2022. Május 18. 12:42, szerda | Helyi

Bajt okoz, ha túlzásba visszük a vízfogyasztást

Mi történik, ha túl sok vizet iszunk? Mik a jelei annak, hogy nem tartottuk a mértéket?

2022. Május 17. 19:05, kedd | Helyi

Saját öccsét élesztette újra egy bugaci férfi

Tegnap kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz az 55 év körüli férfihez, aki vacsora közben nyelt félre egy szalonnadarabot.