Városlista
2021. október 24, vasárnap - Salamon

Hírek

2011. Augusztus 22. 07:17, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Félnek a fedél nélküliek

Félnek a fedél nélküliek

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke szerint elfogadható és támogatható, hogy a kormány hatósági eszközökkel kívánja ellenőrizni a hajléktalanok által lakott területeket.

Vecsei Miklós ugyanakkor hozzátette: sok fedél nélkül élő fél, ezért többen más lakhelyet kerestek.

A szakember a csepeli gyilkosság kapcsán azt mondta: a hajléktalanok inkább áldozatok, mint elkövetők.

Egyelőre nem kapott hivatalos értesítést a Magyar Máltai Szeretetszolgálat arról, hogy a csepeli gyilkosságok után a miniszterelnök arra utasította volna a belügyminisztert: a hatóság ellenőrizze a hajléktalanok által lakott területeket - közölte az Inforádió. A szervezet alelnöke szerint félnek az akciótól a hajléktalanok, ezért sokan elhagyták eddigi lakhelyüket. Vecsei Miklós a csepeli gyilkosság kapcsán azt mondta: keveset tudnak az ügyről, így azt sem, kik az áldozatok. Mindenesetre a hajléktalan emberek inkább áldozatok, mint elkövetők - hangsúlyozta a szakértő, aki emlékeztetett arra: gyakran fordul elő, hogy gazdasági bűncselekmény elkövetésekor ismeretlen tettesek visszaélnek a fedél nélkül élők személyes irataival.

OririentPress Hírügynökség

Címkék: hajléktalan

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 24. 06:00, vasárnap | Belföld

Megölt egy idős asszonyt két nő Komlón

Megölt két nő egy 86 éves asszonyt, akit közösen ápoltak Komlón - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a police.hu oldalon.

2021. Október 24. 05:00, vasárnap | Belföld

Életveszélyesen megsérült egy motoros rendőr szolgálat közben

Szolgálat közben balesetet szenvedett és életveszélyesen megsérült egy motoros rendőr Budapesten - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szombaton az MTI-vel.

2021. Október 23. 16:13, szombat | Belföld

Jövő júliusban indul a termelés a gyulai Airbus-gyárban

Jövő júliusban indul a termelés a gyulai Airbus-gyárban, amely teljes kapacitással valószínűleg csak 4-5 év múlva fog működni - mondta az Airbus Helicopters Hungary Kft. ügyvezető igazgatója pénteken az MTI-nek.

2021. Október 23. 14:11, szombat | Belföld

Folytatódhatnak a strandfejlesztések

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Kisfaludy Strandfejlesztési Programja folytatódik: