Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Május 30. 07:07, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Félmilliárdért fejleszt Győrben az ALTEO

Félmilliárdért fejleszt Győrben az ALTEO

Jelentős, 500 millió forintos fejlesztést hajtott végre a Győri Erőműben az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. A feltörekvő energetikai csoport három új, modern Caterpillar gázmotort telepített a létesítményben.

A fejlesztéssel tovább javul az ALTEO kogenerációs portfóliójának hatékonysága. A társaság ugyanakkor folytatja megújulófókuszú növekedési stratégiájának a megvalósítását.

Jelentős, mintegy 500 millió forint értékű fejlesztést hajtott végre a Győri Erőműben az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. A tőzsdén jegyzett feltörekvő energetikai csoport három, egyenként 1 Megawatt teljesítményű Caterpillar-gázmotort telepített a létesítményben, ezzel az erőmű villamosenergia-termelő kapacitása 5 Megawattra nő. „A fejlesztés révén az erőmű értékes szereplővé válik a villamosenergia-piacon, hiszen ezentúl önálló ügyleteket is köthet” – hangsúlyozta ifj. Chikán Attila, az ALTEO vezérigazgatója a motorok mai átadó ünnepségén. A fejlesztés alacsony beruházásiköltség-szint mellett valósult meg, ráadásul a gázmotorok üzemeltetése többleterőforrást sem igényel – tette hozzá az ALTEO első embere.

A fejlesztésbe 2011 végén kezdett bele az ALTEO. A beruházásnak köszönhetően a Győri Erőmű a fogyasztók hőigényének jelentősebb részét tudja hatékonyan, villamos-energiával kapcsoltan megtermelni. Az új gázmotorok telepítésével a régi, 1 MW-os gőzturbina véglegesen üzemen kívül lett helyezve.

Mintegy 50 millió forint értékű hatékonyságjavító fejlesztés már korábban megvalósult a Győri Erőműben. A beruházás nyomán az erőmű a régi gőzalapú hőellátó rendszerét forróvíz-alapú technológiára állította át. „Az új rendszer elődjénél jóval magasabb hatásfokú, ezáltal jelentős költségmegtakarítást jelent a számunkra” – mutatott rá a fejlesztés eredményére ifj. Chikán Attila.

A beruházások révén erősödött az ALTEO kogenerációs portfóliója. A fejlesztéseknek azonban a hatásfoknövelés, a költségcsökkentés, és ezeken keresztül az eredménytermelő képesség erősítése a célja, a feltörekvő energetikai csoport növekedési stratégiájának fókuszpontjában ugyanis a megújuló forrásokon nyugvó energiatermelés áll. Jelzi ezt, hogy a társaság legfrissebb akvizíciójára szélenergia-területen került sor; az ALTEO éppen a múlt héten írt alá egy 3 milliárd forintos szerződést három szélerőmű megvásárlásáról.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni