Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Május 19. 14:07, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Félmilliárd belvízvédelemre

Félmilliárd belvízvédelemre

A Dél-Hevesben húzódó Sajfoki belvízcsatorna ár- és belvíz-elvezetési képességének javítását szolgálja az a mintegy félmilliárd forintos fejlesztés...

Amelyet a tervek szerint július végére valósít meg a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság az Európai Unió támogatásával – tudatta Horváth Béla, az igazgatóság műszaki igazgatóhelyettese pénteken.

Az Észak-magyarországi Operatív Program keretében megvalósuló, 475 millió forint értékű projekt jelentősen javítja a Pély, Tarnaszentmiklós, Tiszanána és Sarud térségében élők életminőségét – közölte Horváth Béla.

A beruházás során egyrészt a meder kotrásával és kitisztításával javítják a csatorna vízelvezető képességét, másrészt modernizálják a műtárgyakat. A többi között olyan szivattyútelepeket és zsilipeket alakítanak ki, amelyek gazdaságosabbá és rugalmasabbá teszik a terület vízgazdálkodását.

A fejlesztés megvalósulásával biztosítható lesz a mezőgazdasági és a természetvédelmi tevékenységhez szükséges megfelelő mennyiségű és minőségű vízkészlet a térségben – mondta Horváth Béla.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.