Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2020. December 13. 17:10, vasárnap | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Fellobbant az Öröm adventi gyertyája

Fellobbant az Öröm adventi gyertyája

Csányi József polgármester, Balla László és Rosta Ferenc alpolgármesterek december 13-án fellobbantották lángját a harmadik gyertyának is városunk adventi koszorúján.

A Karácsony egyre közeledik, és vele együtt a Fény (a kis Jézus) születése is hamarosan itt van. Az adventi időszakban folytatott belső munkánk is egyre inkább mélyül. Nehéz, rögökkel teli a fejlődés útja, de törekednünk kell a teljesítéséhez, hogy tiszta szívvel álljunk Szent Karácsony napján a díszbe öltözött fenyőfa mellé.

Az elmúlt héten az volt a feladatunk, hogy megtanuljunk önzetlenül, viszonzást nem várva szeretetet, figyelmességet adni másoknak. Most továbblépünk a következő állomásra: fejlesszük ki magunkban a lelkierőt, a bátorságot és az önkontrollt.
Ehhez nyújt segítséget az adventi koszorún fellobbanó harmadik gyertyaláng, mely az „Örömöt” szimbolizálja.

Az Öröm mindent átható érzése az, ami segíti kontrollálni gondolatainkat, érzelmeinket, akaratunkat és tetteinket. Ha öröm van bennünk, akkor felismerjük romboló gondolatainkat, negatív érzelmeinket, melyek elrontanák kedvünket és felül tudunk kerekedni a nehézségeken is, hiszen pozitív szemléletből cselekszünk.
Ha örömöt érzünk magunkban, akkor el tudjuk engedni a külső befolyásokra való odafigyelést és semmilyen helyzetben nem fogjuk elveszíteni önmagunkat, meg tudjuk tartani önuralmunkat.

Ezért olyan fontos most, advent harmadik vasárnapján, hogy ne csak az adventi koszorún, hanem a lelkünkben is lobbantsuk fel az öröm gyertyáját és várjuk csendesen, de annál nagyobb szeretetben a Karácsonyt!

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak:

2024. Április 30. 09:03, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok: