Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2023. December 03. 15:33, vasárnap | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Fellobbant az első láng városunk adventi koszorúján

Fellobbant az első láng városunk adventi koszorúján

Az esős idő ellenére is sokan megjelentek a Városháza előtt december 2-án, hogy közösen megünnepeljék az első adventi gyertya fellobbanását.

A jeles eseményt a Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum és Kollégium gimnáziumi tanulói és tanárai szívet melengető zenés-énekes előadásukkal tették feledhetetlenné, mellyel a hajnali misék (rorate) történéseibe engedtek betekintést.

A megjelenteket Keresztes Tünde kulturális referens köszöntötte külön tisztelettel említve Csányi József polgármestert, Rosta Ferenc és Balla László alpolgármestereket, a képviselő-testület megjelent tagjait, Mike Sámuel baptista, református lelkészt és Mindák Józsefet, a Constantinum intézmény igazgatóját. Majd Szuchányszki Aranka: Karácsonyi angyalok című versével idézte meg az év legszebb ünnepére való várakozás, majd a karácsony este eljövetelének hangulatát.

Ezt követően Csányi József polgármester és Mike Sámuel baptista, református lelkész osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel.

- Szép hagyomány a karácsonyi ünnepekre való készülődés. Az év olyan időszaka ez, amikor az élet kicsit lelassul körülöttünk, szeretteinkkel talán kicsivel több időt tudunk tölteni és elgondolkodunk az egész éves tevékenységünk eredményein. Úgy vélem, hogy mindenki ebben az időben azon gondolkodik, hogy miként tudná jobbá, szebbé tenni életét, tud olyan jövőt teremteni magának, szeretteinek, amilyet megálmodott. Ezt az első gyertya is sugallja nekünk, mely a HIT-et jelképezi. – mondta beszédében Csányi József polgármester.

Mike Sámuel a baptista közösség nevében messiási próféciával nyitotta meg az adventi ünnepkört. Ézsiás próféta könyvének 9. részéből olvasta fel az első két verset.

„De nem lesz mindig sötétség ott, ahol most szorongattatás van. A nép, amely sötétségben jár, nagy világosságot lát. Akik a halál árnyékának földjén laknak, azok fölött fény ragyog föl.”

A lelkész beszédében elmondta, hogy háromfajta sötétség kísért bennünket. Az egyik ilyen sötétség, amikor mi Istentől elszakadt emberek egyedül maradunk a bűneinkkel. A másik, amikor ránk szakad a gyász jeges éjszakája. A harmadik sötétség pedig, amit egyikünk sem tud kikerülni: amikor át kell mennünk a földi életből az örökkévalóságba.

- Szeretnélek benneteket arra bátorítani, hogy engedjétek be Isten világosságát életetekbe, szívetekbe. Ha bűneidtől küszködsz, ennek a terhei nyomnak, engedd be az Isten világosságot, ami nem vádol, nem ítél, hanem felszabadít Téged a bűneid alól. Ha gyászolsz, engedd be a krisztusi világosságot és hadd legyen ez egy olyan Karácsony, amikor az Ő világossága ragyogja be a mi életünket, családjainkat, otthonainkat! – zárta beszédét Mike Sámuel lelkész.

A köszöntő gondolatokat követően a Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum és Kollégium gimnáziumi tanulói és tanára műsorát láthatta a közönség.

A kórust vezette: Benőné Csanádi Tünde tanárnő, Hegedűn közreműködött: Szikora Tünde tanárnő, zongorán: Nagy Bianka 11/B osztályos tanuló. Gitáron kísért: dr. Hidegné Torma Erzsébet tanárnő és Téglás Dóra 9/B. osztályos tanuló. A műsort összeállították és betanították: Benő László tanár, Zsigóné Seres Judit gimnáziumi intézményegység-vezető.

Az ünnepség az első adventi gyertya fellobbanásával zárult, melyet Mindák József intézményvezető gyújtott meg.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)