Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. December 01. 20:00, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Fellobbant az első láng városunk adventi koszorúján

Fellobbant az első láng városunk adventi koszorúján

A csípős hideg ellenére is sokan gyűltek össze ma (december 1-jén) a Városháza előtt, hogy részt vegyenek az első adventi gyertya meggyújtására rendezett ünnepségen.

Elsőként Keresztes Tünde kulturális referens köszöntötte az egybegyűlteket:
- A Karácsony már időtlen idők óta a szeretet ünnepe, a boldogság, a meghittség napja. Az év egyik legszebb időszakához érkeztünk. Jobban vágyunk a csendre, a nyugalomra, visszatérünk azokhoz az értékekhez, melyek a hétköznapok rohanásaiban időnként a háttérbe szorulnak. Ezen az ünnepen a szereteten van a fő hangsúly, azokon a meghitt pillanatokon, melyeket a szeretteinkkel együtt tölthetünk el. Néha egy szóval, egy mosollyal, egy érintéssel sokkal többet tudunk kifejezni, mint bármi mással – mondta a polgármesteri hivatal munkatársa, majd átadta a szót Csányi József polgármesternek.

- Szinte hihetetlen, hogy újra eltelt egy év. Immáron ötödik alkalommal van lehetőségem polgármesterként köszönteni Önöket. Ez nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy Kiskunfélegyháza vezetőjeként egy új várost tudtunk építeni az elmúlt időszakban. Az Advent a hitet, reményt, örömöt és szeretetet jelképezi. Az adventi koszorún egy-egy gyertyát gyújtunk azért, hogy ezeket a próbatételeket megerősítsük magunkban. Az első gyertya a hitet jelképezi és azt gondolom, hogy 2014-ben, mikor fordulathoz érkezett városunk élete, akkor a legerősebb a hit volt bennünk. Hittünk abban, hogy igenis az alföld közepén jobb sorsra érdemes ez a város és tudunk változtatni a város életén. És lám négy év eltelt, láthatjuk azt, hogy fénybe lehetett borítani a várost és minden évben tudtunk egy kis meglepetéssel készülni és olyan közösségi rendezvényeket szerveztünk és tereket tudtunk kialakítani, amely méltó a város hírnevéhez. A java pedig még csak most következik. 2019 az építkezések éve lesz. De most maradjunk az ünnepeknél, hisz egyre közelebb kerülünk a karácsonyhoz. Idén is készültünk egy kis ajándékkal, amely már látható a Petőfi téren. Remélem a kivilágított szán a rénszarvassal mindenkinek örömöt okoz, kiváltképp a gyerekeknek, akik fel is ülhetnek a szánra. Emellett a jégpálya is mindenkit vár szabadideje kellemes eltöltésére – mondta ünnepi beszédében városunk első embere. Kihangsúlyozta, hogy a karácsony úgy válik igazán ünneppé, ha együtt töltjük szeretteinkkel. Ne a telefonunkat nyomogassuk és a Facebook-ra posztoljuk ki sorra a képeket, hanem törődjünk egymással egy kicsit többet és használjuk ki az újonnan épült közösségi tereket és a rendezvényeket arra, hogy találkozzunk, beszélgessünk, szórakozzunk barátainkkal és ismerőseinkkel.

A gyertyagyújtás előtt Rónaszéki Gábor, a Sarlós Boldogasszony Templom plébánosa egy kedves történetet osztott meg a jelenlévőkkel, mely rávilágított a szeretet ünnepének valódi értékére. Arra a kincsre, amit nem lehet pénzért, kilóra megvenni, színes papírba becsomagolni és odabiggyeszteni a karácsonyfa alá.
- A Karácsony egy „gyermek”. Aki éppen akkora, hogy mindenki átölelhesse. Csak aki kitárja a szívét és a lelkét, hogy befogadja Őt, az viheti haza. Aki megérti, hogy Isten végtelen szeretetében keresett egy módot, hogy megossza velünk az életét, hogy közelségét, megbocsátó irgalmas jóságát szüntelenül érezzük és továbbadjuk másoknak. Advent ajtajának kilincsét lenyomva, belépve az ajtón keressük hát mi is a kis Jézust, hogy magunkhoz ölelhessük, hogy az életünk részévé váljon, és így igazi Karácsonyunk lehessen – e szavakkal zárta gondolatait az Ótemplom plébánosa.

Az ünnepséget a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola magán ének szakos növendékeinek zenés műsora tette feledhetetlenné. Felléptek: Novák Dóra, Rekedt-Nagy Réka, Bende Lili, Józsa Eszter. Felkészítő tanáruk Gergely Erzsébet volt.

Az esemény zárásaként pedig a Tűzzsonglőrök látványos bemutatójukkal szórakoztatták nagyérdemű közönségüket.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.