Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. November 27. 19:34, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Fellobbant az adventi koszorú első gyertyalángja

Fellobbant az adventi koszorú első gyertyalángja

Városunk főutcája és terei november 26-án este ünneplőbe öltözött. Az adventi koszorú első gyertyalángjának meggyújtására nagyon sokan összesereglettek a Polgármesteri Hivatal elé.

Az egybegyűlteket Csányi József polgármester köszöntötte. „Már a vallások kialakulása előtt észrevették az emberek, hogy pozitív gondolataikkal, gondolatik erejével befolyásolhatják, javíthatják életünket. Életben maradási esélyeink a hit által jelentősen megnövekedhetnek. Mi is hiszünk a közösség erejében. Mert ahol hit, ott szeretet. Hol szeretet ott béke. Hol béke ott áldás. Hol áldás ott Isten. Hol isten ott szükség nincsen.” – mondta ünnepi beszédében.
A polgármester szavait követően Hostyánszki Péter baptista lelkipásztor osztotta meg gondolatait a megjelentekkel. Majd ezután következett az este fénypontja, városunk adventi koszorújának első gyertyájának meggyújtása. Csányi József és kislánya, valamint Hostyánszki Péter közösen lobbantották fel az első gyertyalángot városházánk díszes adventi koszorúján.

Az eseményt az Alapfokú Művészeti Iskola Kicsinyek Kórusa éneke és csengőjátéka tette meghitté és ünnepélyessé. Az ünnepség zárásaként pedig a megjelenteket forralt borral, teával és harapnivalóval kínálták.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.