Városlista
2022. január 24, hétfő - Timót

Hírek

2021. December 05. 09:27, vasárnap | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Fellobbant a remény lángja városunk adventi koszorúján

Fellobbant a remény lángja városunk adventi koszorúján

A második gyertyát Kapus Béla karnagy, Félegyháza díszpolgára gyújtotta meg városunk adventi koszorúján december 4-én, szombaton.

A népes számban megjelent ünneplő közönséget Bajzák Andrea ifjúsági referens Vajay Tiborné: Áldott ünnepet című versével köszöntötte.

Ünnepi műsorral ezúttal a Tiszta Forrás Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda tanulói kedveskedtek. Felkészítő tanáruk Dávid Orsolya volt.

A citera- és furulyazenével színesített, szívmelengető előadást követően Rónaszéki Gábor, a Sarlós Boldogasszony templom plébánosa osztotta meg gondolatait a megjelentekkel.

Elgondolkodtatásra késztető beszédében a fény és a sötétség jelentőségéről szólt. Arról, hogy vajon mi lehet a jobb? A szobában pislákoló gyertya fénye, mely elfedi a hibákat, a hiányosságokat és minden szépnek és épnek tűnik, avagy a tündöklő nap fénye, mely beragyogva mindent, láthatóvá teszi az ütött-kopottság jeleit: a lemállásokat, a koszos foltokat, a lepattogzott festéket és a hiányzó, letört díszítőelemek tátongó csúnyaságát is…

- Kétezer évvel ezelőtt Földre lépett a világ világossága, Jézus jelenléte beragyogta ezt a Földet. Megmutatta nekünk, hogy az önfeláldozó igazi szeret által széppé és értelmessé tehetjük az életet, de megmutatta azt is, hogy gyengeségeink, gyarlóságaink, és bűneink miatt mennyire rászorulunk Isten irgalmas szeretetére és jóságára. Megmutatta, hogy Isten lehajolt hozzánk, és kitárta felénk ölelő karjait. Gyertyafényes, apró lámpás világban élünk. Kevesen akarják az igazi fény, a világ világosságának megjelenését az életükben. Talán jobb a homály, amely sok mindent elfed, úgy gondolják. De igazi életet csak az tud élni, aki lát! Aki hajlandó szembenézni a valósággal és nekiáll kijavítani, leküzdeni hibáit, hiányosságait, bűneit – szögezte le a plébános, majd az alábbi gondolatokkal zárta mondanivalóját:

- Mennyivel értelmesebb és értékesebb lehetne az életünk, ha végre befogadnánk őt, a világ világosságát, Jézus Krisztust. Mennyivel örömtelibb lenne az ünnepünk, ha az valóban Jézus érkezéséről szólna…

A csend, mely a szívhez szóló beszédet követte, reményt adott arra, hogy talán sokan elgondolkodtak a hallottakon és ezzel az útravalóval otthonaikba hazatérve másképp készülnek az ünnepekre, hogy idén a karácsony valóban a szeretetről és a meghittségben együtt töltött időről szólhasson.

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 23. 15:17, vasárnap | Helyi

Rangos elismerésben részesült a Móra Ferenc Művelődési Központ

Minősített Közművelődési Intézmény cím elismerésben részesült a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központ.

2022. Január 23. 15:13, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

Évközi 3. vasárnap – 2022. január 23.

2022. Január 23. 11:36, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Évközi 3. vasárnap – 2022. január 23.

2022. Január 22. 18:42, szombat | Helyi

Félegyházi alkotók munkáiból nyílt kiállítás a magyar kultúra napjának tiszteletére

A magyar kultúra napjának tiszteletére Január 21-én a Móra Ferenc Művelődési Központban aulájában nyílt kiállítás a félegyházi alkotóművészek válogatott munkáiból.