Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2023. December 10. 10:28, vasárnap | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Fellobbant a lángja a második gyertyának is városunk adventi koszorúján

Fellobbant a lángja a második gyertyának is városunk adventi koszorúján

Városunk adventi koszorújának második gyertyáját a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium igazgatója, Rokolya Csaba gyújtotta meg december 9-én.

- A második gyertya a remény szimbóluma, mely arra emlékeztet minket, hogy az angyal hírül adta Máriának, majd Józsefnek az örömhírt: ők nevelhetik fel Isten fiát, Jézust - Görög Anita oktatási- és közművelődési referens e szavakkal köszöntötte a polgármesteri hivatal előtt megjelenteket, majd felkérte Hajagos Gyula plébánost, hogy ossza meg ünnephez kapcsolódó gondolatait.

- Megállíthatatlanul halad az idő, közeledik a Karácsony, egyre több feladatunk van, egyre többet készülünk. De vajon mire készülünk? Mindannyian tudjuk azt, hogy a Karácsonyra. De mit jelent számunkra a Karácsony? Addig, amíg nem tudjuk megfogalmazni magunknak, hogy mit is ünneplünk Karácsonykor, addig csak ide-oda kapkodunk, ezt is azt is csinálunk, de ezek az aktivitások nem igazán célra törőek. Mi, akik itt vagyunk, hisszük és valljuk azt, hogy a sok szép jelző igazi magyarázata: a Karácsony Jézus születésének ünnepe. Ezért nekünk erre kell készülnünk – hangsúlyozta a plébános.

Beszédének folytatásában a találkozások fontosságára hívta fel a figyelmet. Arra, hogy félre tudjuk-e tenni emberi érzéseinket azért, hogy tisztán tudjunk a másik ember szemébe nézni, hogy a találkozás számunkra is és az ő számára is öröm legyen.

- Hányan, de hányan még karácsonykor sem nyitnak egymás felé. Húzódzkodnak a találkozásoktól. Nézzük meg, milyen tiszták az emberi kapcsolataink és mi készüljünk úgy a találkozásainkra, hogy azzal egymást boldogítani tudjuk. Emlékezzünk arra, hogy micsoda öröm volt a betlehemi pásztorokban a találkozáskor. Legyen ez a karácsony mindannyiunk számára ebben az évben – Jézus születése napjának megünneplése mellett - az örömteli találkozások ünnepe – zárta gondolatait Hajagos Gyula plébános.

A műsor folytatásában Rokolya Csaba, a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium igazgatója szólt a jelenlévőkhöz, majd az iskola 9/KNYA osztályának ünnepi műsora következett. A diákok felkészülésében Csősz Beáta és Grósz Erika segédkezett.

Az előadás után megható pillanatok következtek, amikor is az iskola igazgatója, Tóth Tímea igazgatóhelyettes asszony és a 11/a osztály képviselői átadták az iskolában rendezett jótékonysági gofrivásár eredményeként összegyűjtött pénzösszeget, valamint az ajándékcsomagot a kis Márió és a Maja szüleinek. Az Édesanya könnyek között fogadta el az adományt, melyet a gyerekek gyógykezelésre fognak fordítani.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)