Városlista
2020. május 26, kedd - Fülöp

Hírek

2019. December 02. 10:10, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Fellobbant a lángja a hit gyertyájának városunk adventi koszorúján

Fellobbant a lángja a hit gyertyájának városunk adventi koszorúján

Kiskunfélegyháza adventi koszorújának első gyertyáját - mely a hit jelképe - Hajagos Gyula atya gyújtotta meg november 30-án a városháza előtti ünnepség keretében.

Csányi József polgármester az alábbi szavakkal köszöntötte a népes számban megjelent városlakókat:

– Mint minden ünnepben, úgy a karácsonyban is meg kell találnunk a szépséget, az örömöt. Különleges hangulat időszaka az advent, amely a várakozásról, a készülődésről szól. Épp ez a várakozás adja az ünnep valódi hangulatát. Színes fényeket, a mézeskalács illatát, a táncoló hópelyheket, gyerekkorunk óta a karácsonyhoz kötjük. Várjuk és vágyjuk az ünnepeket, a családi, baráti körben töltött kellemes estéket. Megszépülnek az emlékek, barátságosabbá válnak az emberek. Még a szürke felhőkön túl is meglátjuk a tél szépségét, a karácsony üzenetét. Próbáljuk kitalálni, miként lephetjük meg szeretteinket, barátainkat, mindazokat, akik fontosak nekünk. De nemcsak ajándékkal, hanem odafigyeléssel és jó szóval is megajándékozhatjuk egymást. Kívánom önöknek, hogy az adventi időszakot hitben, szeretetben, szeretteik körében töltsék! – mondta ünnepi beszédében a polgármester.

A rendezvényt a Dózsa iskola karácsonyváró műsorával varázsolta meghitté. Az ünnepséget követően pedig a Móra Ferenc Művelődési Központban Csézy a 2008-as Eurovíziós Dalverseny Magyar Televízió által rendezett hazai döntőjének győztese szórakoztatta adventi műsorával népes számú közönségét.

(Fotók:Fotó: Patyi Zoltán - ARTzone Photography, Hájas Sándor - Félegyházi Közlöny és Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza)

Címkék: gyertyagyújtás

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 25. 09:21, hétfő | Helyi

Akiért a harang szól…

In memoriam BENSE SÁNDOR ny. főkántor, kántortanító

2020. Május 25. 09:19, hétfő | Helyi

Mától újabb enyhítések érvényesek a kormányhivatali ügyintézésben is

A járvány elleni sikeres védekezésnek köszönhetően mától (május 25.) újabb enyhítések jönnek a kormányhivatali ügyintézésben is.

2020. Május 25. 09:15, hétfő | Helyi

A szablyavívás is bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe

A Hungarikum Bizottság döntésével a klasszikus magyar szablyavívás hagyományát, a magyar kardiskola alapját, mint kiemelkedő jelentőséggel bíró nemzeti értéket is a hungarikumok közé emelte.

2020. Május 25. 07:55, hétfő | Helyi

Az egész országra figyelmeztetést adtak ki

Zivatarveszély miatt minden megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre.