Városlista
2019. december 14, szombat - Szilárda

Hírek

2019. December 02. 10:10, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Fellobbant a lángja a hit gyertyájának városunk adventi koszorúján

Fellobbant a lángja a hit gyertyájának városunk adventi koszorúján

Kiskunfélegyháza adventi koszorújának első gyertyáját - mely a hit jelképe - Hajagos Gyula atya gyújtotta meg november 30-án a városháza előtti ünnepség keretében.

Csányi József polgármester az alábbi szavakkal köszöntötte a népes számban megjelent városlakókat:

– Mint minden ünnepben, úgy a karácsonyban is meg kell találnunk a szépséget, az örömöt. Különleges hangulat időszaka az advent, amely a várakozásról, a készülődésről szól. Épp ez a várakozás adja az ünnep valódi hangulatát. Színes fényeket, a mézeskalács illatát, a táncoló hópelyheket, gyerekkorunk óta a karácsonyhoz kötjük. Várjuk és vágyjuk az ünnepeket, a családi, baráti körben töltött kellemes estéket. Megszépülnek az emlékek, barátságosabbá válnak az emberek. Még a szürke felhőkön túl is meglátjuk a tél szépségét, a karácsony üzenetét. Próbáljuk kitalálni, miként lephetjük meg szeretteinket, barátainkat, mindazokat, akik fontosak nekünk. De nemcsak ajándékkal, hanem odafigyeléssel és jó szóval is megajándékozhatjuk egymást. Kívánom önöknek, hogy az adventi időszakot hitben, szeretetben, szeretteik körében töltsék! – mondta ünnepi beszédében a polgármester.

A rendezvényt a Dózsa iskola karácsonyváró műsorával varázsolta meghitté. Az ünnepséget követően pedig a Móra Ferenc Művelődési Központban Csézy a 2008-as Eurovíziós Dalverseny Magyar Televízió által rendezett hazai döntőjének győztese szórakoztatta adventi műsorával népes számú közönségét.

(Fotók:Fotó: Patyi Zoltán - ARTzone Photography, Hájas Sándor - Félegyházi Közlöny és Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza)

Címkék: gyertyagyújtás

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 14. 12:50, szombat | Helyi

Megfeleltek a likőrök a fogyasztóvédelmi vizsgálaton

Húszféle likőrt vizsgáltatott meg akkreditált laboratóriumában az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) időszaki ellenőrzéssorozatának részeként

2019. December 14. 08:58, szombat | Helyi

Máshogy járnak a buszok és a vonatok a szombati munkanapon

A MÁV tájékoztatása szerint a munkanap miatt ma a pénteki napra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok.

2019. December 13. 21:03, péntek | Helyi

Halálos baleset az M5-ös autópályán

Petőfiszállás térségében teljes szélességében lezárták a sztrádát.

2019. December 13. 16:25, péntek | Helyi

Országos Állat- és Kirakodóvásár 2020

2020-ban a hagyományoknak megfelelően minden hónap második vasárnapján Országos Állat- és Kirakodóvásárt tartanak Kiskunfélegyházán.