Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Október 31. 17:38, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Felkészültek a félegyházi temetők a Halottak Napjára

Felkészültek a félegyházi temetők a Halottak Napjára

Meghosszabbított nyitva tartással várják a város temetői az emlékezőket Mindenszentek és a Halottak Napján.

Meghosszabbított nyitva tartással várják a város temetői az emlékezőket Mindenszentek és a Halottak Napján. A Felsőtemető csütörtök reggel 6.30 órától, az Alsótemető pedig 7 órától hétfő este nyolc óráig nyitva lesz. A hétvégén mindkét temetőnél rendőri forgalomirányítás segíti a parkolást és a zavartalan közlekedést. A közbiztonságot a polgárőrség és rendőrség civil ruhás munkatársai vigyázzák. A Felsőtemetőnél 400 ideiglenes parkolót alakítottak ki a költségvetési szervezet munkatársai, valamint a hétvégén 8 órától 17 óráig ügyleletet tartanak és mindenben segítenek a látogatóknak –számolt be a mai (október 31-ei) temetőbejáráson Kapus Krisztián polgármesternek Vaszkó József, a VSZKSZ igazgatója.

A városi megemlékezés ma október 31-én 15 órakor kezdődik a Hősök Parkjában (Blaha Lujza tér) az I. világháborús emlékműnél, majd 15:30 órától a Felsőtemetőben a II. világháborús emlékműnél folytatódik. Temetőkerti sétára invitálják az érdeklődőket november 2-án 14 órától a Felsőtemetőbe. Halottak Napja tiszteletére Kiskunfélegyháza történetéhez kapcsolódó nevezetes személyek nyughelyénél lesznek megemlékezések. Rövid ismertetőt követően mécses, gyertyagyújtás. Találkozó a Felsőtemető bejárata előtt.

Temetők nyitva tartása:
Mindenszenteki nyitva tartás: Október 31-én reggel 6.30 órától.
November 4-én este 20 óráig folyamatosan nyitva tartanak a temetők.

Ezen belül:
Felső temető:
6.30 órától 20 óráig az összes bejárati kapu nyitva lesz.
20 órától reggel 6.30 óráig csak a főbejárat lesz nyitva.
Alsó temető:
7 órától 20 óráig az összes sorompó nyitva lesz.
20 órától reggel 7 óráig csak a ravatalozó melletti sorompó lesz nyitva.
A hétvégén mindkét temetőnél rendőri forgalomirányítás segíti a parkolást és a zavartalan közlekedést.
A temetőkben folyamatosan éjjel és nappal is járőröznek a polgárőrök.
A közbiztonság érdekében a rendőrség civil ruhás munkatársai is jelen lesznek a temetőkben.
A VSZKSZ munkatársai péntek, szombat és vasárnap 8 órától 17 óráig mindenben segítenek a látogatóknak (sírhelymegváltás, név alapján a sír helyének megadása stb.)

Forgalomváltozás!

Felhívjuk az október 31. és november 3. között a Felső- és Alsó-temetőbe igyekvő autósok, gépjárművezetők, kerékpárosok és motorosok figyelmét, hogy a temetők környékén az alábbi forgalmirend-változásokra kerül sor:
- A Nádasdy u. Károlyi M. u. és a temető közötti szakaszán mindkét oldalon tilos lesz a megállás, parkolás, illetve ez a szakasz egyirányúsításra kerül, gépjárművel behajtani csak a Károlyi M u. felől lehet.
- A Felső-temető parkolójából kihajtó járműveknek kötelező haladási irány lesz a B. Szabó József u. felé, így ők a temetőt csak az 5-ös főúti körforgalom (Spar áruház) felé tudják elhagyni.
- Alsó-temetőnél a Jókai u. temető felöli szakaszán és az Irányi D. u. teljes szakaszán (Shell üzemanyag-töltő állomásig) a belváros felőli oldalon a megállás a fent megjelölt időpontban tilos.
Tisztelettel kérjük az érintett lakókat, közlekedőket, hogy fenti változásokat szíveskedjenek figyelembe venni, és annak megfelelően közlekedni, ill. megválasztani az útvonalukat, továbbá a forgalomterelésben, – irányításban segítő rendőrök, polgárőrök és közterület-felügyelők munkáját a közlekedési szabályok és az iránymutatásaik betartásával segíteni szíveskedjenek.

Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal
Pénzügyi Osztály – Városüzemeltetési Csoport

A megemlékezés napjai ne a bosszúságról szóljanak-Bűnmegelőzési tanácsok mindenszentekre és halottak napjára

Közeleg mindenszentek és a halottak napja, amikor a temetőkben meglátogatjuk elhunyt szeretteinket. Sírjaikat a kegyelet virágaival díszítjük, meggyújtjuk az emlékezés lángját. Sajnos a temetőket nem mindenki azért látogatja, hogy szerettei sírjához virágot, koszorút tegyen, s emlékezzen.
Szomorú tapasztaltuk, hogy a kegyelet napjaiban a temetők közvetlen környezetében gyakrabban fordult elő gépkocsi-feltörés, kerékpárlopás, valamint a sírokról történő virág és koszorú eltulajdonítása, továbbá az ingatlantulajdonos távollétét kihasználva lakásbetörés, illetve besurranás.
Kérjük Önöket, hogy:
Mielőtt felkeresik szeretteik sírját, győződjenek meg arról, hogy a gépjárművet, kerékpárjukat biztosan lezárták.
Amíg kegyeletüket leróják, ne hagyják személyes irataikat, bankkártyájukat, lakáskulcsukat az autóban! Még üres táskát, ruhaneműt se hagyjanak az utastérben! Az elkövetőkre jellemző, hogy a legkisebb értékek miatt is képesek betörni az ablakot, vagy feltörni a zárat. A személygépkocsi nem biztonságos tárolóeszköz!
Soha ne hagyják őrizetlenül táskájukat miközben a sírt rendezik, még ha csak épp vízért vagy csupán a konténerhez mennek is.
Amennyiben lehetséges ne egyedül, inkább családosan, rokonokkal, barátokkal menjek a sírkertekbe.
Okmányaikat, értékeiket mindig táskájuk vagy kabátjuk belső zsebeiben tartsák.
Fokozottan figyeljenek értékeikre, ha tömegben tartózkodnak!
Megbízható szomszédot megkérhetünk arra, hogy távollétünkben kísérje figyelemmel házunkat, lakásunkat, természetesen ezt majd mi is viszonozzuk.
Természetesen a Rendőrség a Polgárőrséggel közösen ez évben is megkülönböztetett figyelmet fordít a kegyelet napjaira, azonban az áldozattá válás megelőzése érdekében kérjük fokozott odafigyelésüket, hogy a megemlékezést ne árnyékolhassa be semmilyen jogsértés!
Legyen békés és kegyelet teljes a megemlékezés napjai!

Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.