Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Augusztus 07. 11:09, vasárnap | Helyi sport
Forrás: Varga Ferenc

Magabiztos játékkal jutott tovább a KHTK

Magabiztos játékkal jutott tovább a KHTK

A Magyar Kupa első fordulójában a Szanki OBSE otthonába utazott a félegyházi csapat.

A Magyar Kupa első fordulójában a Szanki OBSE otthonába utazott a félegyházi csapat.

Szanki OBSE – Kiskunfélegyházi HTK 2 – 10 (2-3)

Az első tétmérkőzésén tíz gólt szerzett a megyei I. osztály címvédője.

Az első játékrészben még voltak hiányosságok a vendégek játékában, de a második félidőben gólparádét rendeztek.

Szank, 2016. 08. 06.

Vezette: Nagy Attila László (Marton Renáta, Tóth Kitti)

Szank: Felföldi – Kozák, Cserényi, Valkai Zs.(Zelei 60.), Piszmán, Trója, Kormányos (Slezák 65.), Lakatos, Kuszli, Novikov, Dékány (Farkas 78.)

KHTK: Oroszi – Valkai T., Golovics, Ábel, Dobosi, Tóth I.(Vojtovics 46.), Szabó A., Palásti, Szabó T.(Sándor 65.), Makai (Polgár Sz.46.), Pék. Vezetőedző: Szabó István.

Góllövők: Cserényi (15.), Dékány (23.) illetve Ábel (25., 77.), Szabó T.(40.), Makai (43.), Pék (57.), Palásti (58., 75.), Szabó A. (82., 89.), Sándor (84.)

A mérkőzés első részében a hazai csapat kétgólos előnyt szerzett, annak ellenére, hogy a vendégek irányították a játékot, de helyzeteiket elhibázták.

A szanki csapat két védelmi hibát kihasznált, Cserényi Norbert és Dékány János volt eredményes, 2-0

A félegyházi együttes tempósabbra vette játékát és a szünetig három remek találattal, megfordították az állást. A gólokat Ábel Zsolt, Szabó Tamás és Makai Zoltán szerezték, 2-3.

Szünet után nagyon beindította a gólgyártást a vendégcsapat. Sorra vezették támadásaikat, és hét gólt szereztek. A hazai csapat ritkán jutott el a vendégek kapujáig, nem birták azt a tempót, amit a félegyházi csapat diktált.

Ebben a félidőben Palásti Sándor és Szabó Attila két-két alaklommal volt eredményes, Ábel Zsolt, Pék Richárd, Sándor László egy-egy gólt szereztek, és a végére kialakult a 2 – 10-s végeredmény.

A vendégek a játék minden elemében felülmúlták ellenfelüket, a hazai vezetés után nagyon feljavult játékuk, ilyen arányban is megérdemelt győzelmet arattak, és jutottak a következő körbe.

A mérkőzés után Szabó István így értékelt: Érthetetlen számomra, hogy az első húsz percben több hibát vétettünk, technikai és taktikai hiba is volt. Nem becsültük le ellenfelünket, egyszerűen hibáztunk. Ezt követően nem volt kérdés a két csapat közötti tudáskülönbség. Tetszetős akciókat vezettünk, szép gólokat rúgtunk. Igyekeztük a támadás felépítést gyakorolni. Mentálisan is odafigyeltünk, nem álltunk le 3-4 gólnál, a csapat tíz gólt szerzett, ami dícséretes. A kapott gólok miatt picit dühös vagyok, de ez benne van a futballban, ki fogjuk elemezni ezt a hibát. Jobban kell koncentrálnunk, a játék felépítéssel és helyzetkihasználással elégedett vagyok.

V. F.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.