Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Március 19. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Feljelenti a csaló pályázatírókat a Miniszterelnökség

Feljelenti a csaló pályázatírókat a Miniszterelnökség

A Miniszterelnökség feljelentést tesz csalók ellen, akik pályázatíróknak kiadva magukat jogtalanul ígérnek pályázati pénzeket vállalkozásoknak „regisztrációs díj” ellenében - írja közleményében a Fejlesztéspolitikai Kommunikációért Felelős Helyettes Államtitkárság.

A Pályázati Projektmenedzserek és Tanácsadók Országos Szövetségének (PÁTOSZ) pénteki közleményére reagálva a Miniszterelnökség felhívja minden vállalkozás figyelmét, hogy sem az egykori NFÜ, sem a jogutód Miniszterelnökség és a szaktárcák sem kértek és a jövőben sem kérnek regisztrációs díjat hazai vagy uniós források pályázatai kapcsán.

Több bejelentés érkezett mind a Miniszterelnökséghez, mind a PÁTOSZ-hoz, amelyben vállalkozások jelezték, telefonon kereste meg őket pályázatírónak magát kiadó személy, aki 100-120 ezer forintos „regisztrációs díj” fejében 70-80 százalékos támogatással 500 ezer és 60 millió forint közötti uniós támogatás biztos megnyerését ígérte a cégeknek. A csalók a kedvező lehetőséget azzal indokolják, hogy az intézményrendszer minél előbb ki akarja osztani a Magyarország elleni túlzottdeficit-eljárás megszüntetésével felszabadult forrásokat, amely állításuk szerint március 31. napjáig áll hazánk rendelkezésére.

A Miniszterelnökség felhívja a vállalkozások figyelmét, hogy amennyiben hasonló megkereséssel találkoznak, azt haladéktalanul jelezzék a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai ügyfélszolgálatán (1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22. tel: 06 40/638-638, email: palyazat@me.gov.hu).

A Miniszterelnökség ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között:

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.