Városlista
2020. április 1, szerda - Hugó

Hírek

2020. Március 26. 15:13, csütörtök | Helyi
Forrás: Csányi József

Felhívás a Félegyháziakhoz! Minden varrni tudó kézre szükség van!

Felhívás a Félegyháziakhoz! Minden varrni tudó kézre szükség van!

Tisztelt Félegyháziak! Jelenleg több, mint 40 önkormányzati munkatársunk 9 helyszínen szabja és varrja a szájmaszkokat, és egyre többen kapcsolódnak be a munkába otthonukból.

Nekik az önkormányzat minden reggel kiszállítja a leszabott alapanyagot, s miután azt minta alapján összevarrták, másnap elszállítjuk a készterméket. A jelenlegi kapacitásunkkal naponta 400 védőmaszkot tudunk készíteni, de ha bővül a létszám, a darabszám is növekedni fog.

Az elkészült védőfelszereléseket első körben a járvány elleni védekezés frontvonalában lévők: az egészségügyben és szociális ellátásban dolgozók, kereskedők, taxisok, polgárőrök, rendőrök, tűzoltók kapták és kapják. Amint a kapacitás ezt lehetővé teszi, szeretnénk a lakossági igényeknek is eleget tenni.

Itt szeretném megköszönni munkatársaimnak, az összes intézményben dolgozó kollégának a lelkes és áldozatos munkáját, valamint Megyesi Lászlóné Olgának, Fábián Katalinnak, Makai Lászlóné Maricának, Bárány Krisztinának, Farkasné Máriának, Páska Béláné Erzsikének, Kalmárné Katikának és Palásti Józsefné Juditnak, hogy szabadidejüket feláldozva csatlakoztak. Köszönöm Horváth Illésnek, a Franco divatáru tulajdonosának a maszk felajánlásokat, valamint Potyesz Zoltánnak és édesanyjának, a Potyesz méteráru tulajdonosának a felajánlott anyagot. Köszönettel tartozunk azoknak a szülőknek is, akik folyamatosan alapanyagot visznek az óvodákba.

A felajánlásokon kívül 500 méter alapanyagot vásároltunk, amely több, mint tízezer darab maszk elkészítéséhez elegendő.

Felhívom egyben mindenki figyelmét arra, hogy ezek a maszkok csak korlátozott védelmet adnak viselőjüknek, és 4 óra elteltével kötelező azokat magas hőmérsékleten kimosni és kivasalni. A maszkviselés önmagában nem elég a védelemhez, és semmiképpen sem helyettesíti a többi higiénés szabály, valamint a biztonsági távolság megtartását!

A közösségi oldalamon (https://www.facebook.com/csanyi.polgarmester/) keresztül hívok, biztatok minden varrni tudó félegyházi hölgyet és urat, hogy kapcsolódjanak be ebbe az egyre szélesebb körben kibontakozó városi összefogásba, és jelentkezzenek varrni! Az önkormányzat folyamatosan biztosítja és házhoz kiszállítja a munkát, elszállítja az elkészített maszkokat, és arról is gondoskodunk, hogy minden darab betöltse rendeltetését. Igy jut el az otthon maradók gondoskodó védelme azokhoz, akik nem maradhatnak otthon.
Jelentkezni Keresztes Tündénél és Görög Anitánál lehet a következő telefonszámokon: 76/562-030, 76/562-003.

Tisztelettel kérem Önöket segítsék munkánkat, osszák meg ezt a bejegyzést, hogy az minél többekhez eljuthasson!

Tisztelettel:

Csányi József
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 31. 21:05, kedd | Helyi

A francia forradalomról és szövegszerkesztésről is szó lesz az M5 szerdai oktatási sávjában

Az M5 oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat.

2020. Március 31. 18:55, kedd | Helyi

Újabb nyertes TOP-os pályázatok a megyében

Döntés született továbbá a TOP keretében korábban már finanszírozott projektek támogatásának növeléséről is, így például Kiskunfélegyháza is többlettámogatást kap.

2020. Március 31. 18:53, kedd | Helyi

Jelezni kell, ha valaki nem akar élni a hiteltörlesztési moratóriummal

Célszerű elektronikus úton jelezni, ha valaki nem akar élni a hiteltörlesztési moratóriummal - mondta Trencsán Erika pénzügyi szakértő kedden az M1 aktuális csatornán.

2020. Március 31. 16:48, kedd | Helyi

Változik az óvodai beiratkozások rendje