Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Április 19. 08:54, hétfő | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Felháborító, hogy egyesek szemétlerakónak használják az erdőt

Felháborító, hogy egyesek szemétlerakónak használják az erdőt

Ipari mennyiségű szemetet raktak le a záportározó mögötti erdőben.

Balla László és Rosta Ferenc alpolgármester lakossági bejelentés alapján személyesen mentek a helyszínre, hogy bejárják a záportározó mögötti erdős területet. Elképesztő volt, amit láttak. Valakik ipari mennyiségű szemetet raktak le. Volt ott ágynemű, bútor, sörös doboz és sok egyéb hulladék. A terület megtisztításához tíz ember látott hozzá.

Balla László a Félegyházi Közlöny munkatársának elmondta, hogy ezen a területen egy pihenőparkot szeretnének kialakítani, hogy a környékbeliek és a város lakói üde környezetben sétálhassanak, játszhassanak. Ennek érdekében az erdőbe vezető utat sorompóval zárják le, és térkamerákat is kihelyeznek a szemétlerakók megfigyelésére.

Az eset kapcsán elgondolkodtam azon, hogy milyen elégedettség tölti el azt az embert, aki az otthonának megtisztítását, rendbe tételét úgy valósítja meg, hogy más pihenőhelyére, talán egyetlen kikapcsolódási helyszínére (ezúttal a záportározó mögötti kiserdőbe) hordja el a feleslegessé vált dolgait, hulladékait. Jóleső érzés tölti el hátradőlve otthon a tiszta lakásban, udvaron? Sajnos minden bizonnyal!

Ha jobban megnézzük a tisztességes méretű rakást, talán feltűnik, hogy biztonsági gyermekülés is van benne… Bele se merek gondolni, hogy erre neveli az illető az utódait is? Ez a példa áll majd előttük is? Szeretném azt hinni, hogy nem. Talán a felnövekvő generáció már érettebben gondolkodik, tágabb a világnézete és felfogja azt, hogy igenis őriznünk, óvnunk kell a környezetünket, azokat a páratlanul értékes helyeket, ahol időnként jó feltöltődni, pihenni, élvezni a természet csodáit, csendjét és szépségeit.

(Írta: Fábián Adrienn a Félegyházi Közlöny forrásából / Képek: Félegyházi Közlöny)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.