Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Június 17. 07:10, szerda | Külföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Felgyújtotta magát egy férfi a varsói parlament közelében

Felgyújtotta magát egy férfi a varsói parlament közelében

Felgyújtotta magát a varsói parlament közelében egy férfi, de a rendőrök eloltották a tüzet, az önégető nem halt meg, égési sérülésekkel kórházba szállították - közölte kedden a lengyel média.

A szerencsétlenségről többek között a Polsat News kereskedelmi hírtelevízió és a közszolgálati televízió számolt be, és megerősítette a hírt a PAP hírügynökség is.

Az egyik dél-lengyelországi településről származó 48 éves férfi kedd délután feltehetőleg gyúlékony folyadékkal öntötte le magát a parlamenti épületegyüttessel szemközti járdán. A közelben járőröző rendőrök gyors közbelépéssel eloltották a tüzet.

Szemtanúk szerint a férfi az önégetés előtt azt kiáltotta, hogy "nincs igazságosság" Lengyelországban. Rendőrségi közlés szerint eszméleténél volt, amikor kórházba szállították.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.