Városlista
2022. szeptember 25, vasárnap - Eufrozina

Hírek

2017. Április 17. 17:50, hétfő | Helyi
Forrás: hirado.hu

Felejtse el a tavaszt! – Jön a hó, meg a fagy

Felejtse el a tavaszt! – Jön a hó, meg a fagy

Északnyugat felől erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, eleinte főként az ország északnyugati, északi részén, majd egyre többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar jégdarával.

Kedden többnyire erősen felhős lesz az ég, és összességében több helyen alakul ki eső, záporeső, északon helyenként zivatar. Éjszakára mérséklődik a légmozgás, majd kedden a Dunántúlon az északnyugati, keleten a délnyugati szél többfelé megerősödik. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 6 fok között alakul, de keleten ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 9 és 14 fok között valószínű.

Szerdán túlnyomóan borult lesz az ég. Ismétlődő jelleggel országszerte várható kiadós eső, zápor, a hegyekben tartósan havazhat, síkvidéken csak átmenetileg fordulhat elő hó, havas eső. Az erős északi, északkeleti szelet nagy területen kísérik viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, +6 fok között várható, az alacsonyabb értékekkel nyugaton, a magasabbakkal keleten. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3, 10 fok között alakul.

Csütörtökön is túlnyomóan borult lesz az ég, majd késő délutántól észak felől elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet. Kezdetben többfelé várható eső, zápor, átmenetileg havas eső, hó, majd délutántól észak felől megszűnik a csapadék. Az erős északi, északkeleti szelet többfelé kísérik viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5, 10 fok között alakul.

Pénteken a több órás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, emellett fátyolfelhők is lesznek az égen. Csapadék nem valószínű. Az élénk északi szelet főként a Nyugat-Dunántúlon kísérik erős, olykor viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3, +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 14 fok között alakul.

Fotó: Shutterstock

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 25. 08:46, vasárnap | Helyi

Jókedvű sokadalom gyűlt össze a Malom alatt

Szeptember 24-én (szombaton) délután ismét megrendezésre került a Kiskun Múzeum udvarán a Malom alatti sokadalom elnevezésű, régmúlt idők hagyományait népszerűsítő családi program.

2022. Szeptember 24. 20:34, szombat | Helyi

Két autó ütközött az 5-ös főúton

A tűzoltók Városföld térségében, a Kiskunfélegyháza felé vezető szakaszon végzik a mentést.

2022. Szeptember 24. 08:45, szombat | Helyi

Hatvan éve nem ragyogott ilyen fényességgel a Jupiter

A Jupiter Nap körüli keringésének legfényesebb szembenállásába kerül szeptember 26-án. Az óriásbolygó 1963 óta most a legfényesebb, legközelebb tizenkét év múlva lesz hasonló a helyzet.

2022. Szeptember 23. 11:32, péntek | Helyi

Gólyaavatót tartottak a Mezgében

Mint ahogy minden évben, idén is át kellett esniük a „tűzkeresztségen” a Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium elsős diákjainak.