Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Augusztus 19. 08:39, szerda | Helyi sport

Félegyházi triatlonosok sikere Lengyelországban

Félegyházi triatlonosok sikere Lengyelországban

Idén augusztus 16-án a lengyelországi Bialystokban rendezték meg az Olimpiai Reménységek Versenyét triatlon sportágban.

A Magyar Triatlon Szövetség négy félegyházi fiatalt hívott meg a válogatottba: Fricska Annát (junior kcs), Trungel-Nagy Kolost (ifi kcs), Papp Laurát és Trungel-Nagy Zalánt (serdülő kcs). Felkészültség alapján Csontos Dóra is válogatott lehetett volna, de sajnos a válogató versenyen defektet kapott a kerékpárja. Talán legközelebb. Bialystok több mint 1100 km-re van Kiskunfélegyházától, így a kijutás sem volt egyszerű 9 személyes kisbusszal, de a gyerekek jól viselték az egésznapos utat. Szerencsére az utazás nagyon jó hangulatban telt és a modern technológiának köszönhetően megtudtuk kinek mi a kedvenc száma.
A rendezők kitettek magukért, az ellátásra nem lehetett panasz. A szombat pályabejárással és átmozgatással telt. Alaposan felmértük a verseny útvonalát, hogy ne érjen bennünket váratlan meglepetés. Vasárnap 7 órakor be kellett depózni a kerékpárokat és 8-kor már rajtoltak a serdülők, 9-kor pedig az ifik és a juniorok. A depózás előtt szembesült a csapat azzal a ténnyel, hogy megváltoztatták a szervezők az ún. áttételszabályt csak erre az egy versenyre. Ez a mi gyerkeink szempontjából hátrány volt mivel itt egy pedál hajtással 7,5 m megtétele volt engedélyezve míg a nemzetközi előírás 6,8 m, ezért mi ilyen beállítással érkeztünk. Ennek azért nagy a jelentősége mert a pályán emelkedő és lejtő is volt, így aki nagyobb áttételt tudott használni mindenképp előnyben volt a másikkal szemben. Ekkor már nem volt lehetőség a kerékpárok váltóit átállítani. A serdülő fiúk rajtoltak el először, ahol Trungel-Nagy Zalán elsők közt jött ki a vízből, viszont a kerékpár áttétele miatt a lejtős szakaszon sokan utolérték. A futásban azonban remekelt így ötödik tudott lenni.

A serdülő lányok futamában rajtolt Papp Laura aki másodiknak jött ki a vízből, jó depózással az élre ugrott, nagyon bátran kerékpározott a nehéz és technikás pályán.Komoly előnnyel kezdte meg a futást, így a győzelme egy pillanatig nem volt kérdéses.

Trungel-Nagy Kolos az ifi-junior futamban az úszást a mezőny első negyedében
teljesítette. A kerékpáros mezőnyben is jól helyezkedett, a vezetésekből is vállalt de nem túl sokat. Egy erős futással feljött a harmadik helyre.

Végül Fricska Anna rajtolt a női junior futamban. Itt a kerékpározásnál kialakult egy nagy mezőny, ahol többen együtt tekertek. A kerékpározás végén egy váratlan iramváltással Anna élretört és a mezőnyből elsőnek tudott depózni. Ezt követően egy erős futással elhozta a harmadik helyet. Ez a verseny segített abban, hogy felmérjük a fiatalok teljesítményét nemzetközi szinten is.



Felkészítő edzők: Kornokovics Györgyi és Bozsó István

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 16:16, kedd | Helyi sport

Áprilisi éremeső a Koppányoknál

2024. április 06-án a Kiskunfélegyházi Reptéren versenyeztek a Koppányok. A versenyt mely a 2024-es Sólyompróba sorozat 2. állomása volt, a KHTK Fénypárduc Íjász Szakosztálya szervezte.

2024. Április 09. 12:27, kedd | Helyi sport

Czakó Zoltán kijutott a Európa-Bajnokságra

Már biztosan megszerezte a válogatott mezt Czakó Zoltán, a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzője.

2024. Április 04. 16:29, csütörtök | Helyi sport

Húsvéti verseny beszámolók a Koppányok tollából

2024. március 29-én Nagypénteken, Domaszéken jártunk a Farkas a Piroskát elnevezésű örömíjászversenyen.

2024. Március 26. 11:01, kedd | Helyi sport

Tavaszi versenyek a Koppányoknál

2024. március 17-én a Magyar Íjász Szövetség 3D Szakága 2024. évi 3D Teremíjász Országos Bajnokságon vettek részt a Koppányok 4 fővel.