Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Június 29. 17:00, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Félegyházi lány New-York-ban

Félegyházi lány New-York-ban

Mezősi Ágnes félegyházi fotós munkáit több new-yorki kiállító teremben és a konzulátuson is megtekinthették már az érdeklődők, de Cihcagoban és Miamiban is megcsodálhatták képeit.

A képei után ezúttal személyesen is ellátogatott a fotós New-Yorkba. Az útjáról szóló élményeket – természetesen színes fotóanyag kíséretében - június 26-án osztotta meg a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

„Amerikából jöttem” – e címet viselte Ágnes előadása, melyen fő támogatója és nagyon régi barátnője dr. Sinkó Melinda közreműködésével meséltek a feledhetetlen élményekről.

Az előadáson megjelenteket elsőként Kállainé Vereb Mária, az Petőfi Sándor Városi Könyvtár igazgatónője köszöntötte, majd dr. Ónodi Izabella a Művelődési és Szociális Bizottság elnöke szólt az érdeklődő közönséghez.
„Tamási Áron Ábele ugyanoda csöppent, mint ahová most a mi Mezősi Ágink is eljutott. Köszönjük neki, hogy művészetével képviselte városunkat az Amerikai Egyesület Államokban és azt is, hogy haza is tért onnan hozzánk, hogy itt folytassa munkáját és tovább öregbítse Kiskunfélegyháza művészeinek hírnevét - mondta aképviselő asszony,

A családias hangulatú előadáson megtudtuk, hogy Ági egy amerikai-magyar művészeti pályázaton elért kiváló eredményével kapott lehetőséget az útra további kilenc magyar képzőművész mellett. Az utazáskor felmerült költségekhez városunk önkormányzata és dr. Sinkó Melinda járult hozzá.

A könyvtárban tartott érdekes előadáson Ági a sorra levetített fotók bemutatásával szinte újra átélte az utazás élményét, így adta tovább a megjelenteknek tapasztalatait. Szívesen válaszolt minden – a közönség soraiból érkező – kérdésre, de nagy segítségére volt cikázó gondolatai terelésében barátnője dr. Sinkó Melinda is.

Utazásainak élményeiről teljes bizonyossággal elmondható, hogy feledhetetlen volt a fotós számára nemcsak az ottlét, hanem az út is. Amellett, hogy munkáinak méltatása óriási örömmel töltötte el, ámulatba ejtette például élete első találkozása az óceánnal.

Az élmények és mindazok a páratlan látnivalók melyek megörökített, minden bizonnyal újabb inspirációt adnak majd a kiváló fotósnak a további munkához is.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.