Városlista
2021. január 27, szerda - Angelika

Hírek

2020. Március 13. 13:42, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Félegyházi intézkedések a koronavírussal kapcsolatban

Félegyházi intézkedések a koronavírussal kapcsolatban

Csányi József polgármester kezdeményezésére március 13-án pénteken megalakult Kiskunfélegyházán a Helyi Operatív Törzs.

A Helyi Operatív Törzs feladata, hogy intézkedéseivel városi szinten hozzájáruljon a koronavírus-járvány megelőzéséhez. Tagjai: dr. Faragó Zsolt jegyző, dr. Füstös Magdolna aljegyző, dr. Sipos Krisztina járási hivatalvezető, Seresné Retkes Alexandra, az ÁNTSZ járványügyi szakügyintézője, Timafalvi László rendőrkapitány, Leiz Gábor tűzoltóparancsnok, dr. Körtvélyessy András a Kiskunfélegyházi Városi Kórház főigazgató-helyettese, dr. Patkós Róbert az Egészségközpont orvos-igazgatója, Gálig Erzsébet a Szivárvány Intézmény vezetője, Fűri Judit a Kapocs Intézmény vezetője.

A csapat tagjai már hetek óta napi szinten kapcsolatot tartanak egymással és egyeztetnek arról, hogy egy esetleges járványügyi helyzet esetén milyen megelőző intézkedéseket tudnak tenni.

Az első ülésén az Operatív Törzs a következőkről döntött.

Általános kérések a lakossághoz

 • Aki teheti, halassza el tervezett külföldi útját
 • Halaszthatatlan út esetén a hazaérkezéstől számított 2 hétig az utazók és családtagjaik, beleértve bölcsődés és óvodás korú gyermekeiket, maradjanak otthonukban. Óvodás, bölcsődés korú gyermekek az intézményeket ne látogassák.
 • Az Operatív Törzs arra kéri a félegyházi munkáltatókat, hogy munkatársaik esetében hasonlóan járjanak el.
 • Mindazok ellátásáról, akik a Kormányrendeletben felsorolt országokból érkeznek (Olaszország, Dél-Korea, Kína, Irán) és emiatt kötelező hatósági karanténba kerülnek, az önkormányzat gondoskodik. Ezeknél a személyeknél az Operatív törzs arra kéri a velük egy háztartásban élő hozzátartozókat, hogy ők is vonuljanak önkéntes karanténba. Esetükben az önkormányzati fenntartású bölcsődék és óvodák nem fogadják a gyerekeket.
 • Akik az elmúlt 14 napban bárhol külföldön jártak - akkor is, ha nem a kormányrendeletben felsorolt országokban - a hazaérkezésüktől számított 14 napig válasszák az önkéntes otthoni karantént és ne látogassák családtagjaikat. Esetükben sem fogadják az önkormányzati fenntartású bölcsődék és óvodák a gyerekeket.
 • Azok a gyermekek és felnőttek, akiknél légúti megbetegedés tünetei jelennek meg ne menjenek közössége.
 • Az operatív törzs arra kéri a szülőket, hogy amennyiben a család meg tudja oldani a gyermekek otthoni felügyeletét, ne vigyék őket bölcsődébe, óvodába.

Egészségközpont

 • Az egy időben egy légtérben tartózkodók számának csökkentése érdekében, a város legnagyobb alapellátó egészségügyi intézményében az alábbi szabályok betartására kérjük a lakosságot:
 • Mindenképpen kérjenek telefonon időpontot a háziorvosuktól (a félegyházi háziorvosok elérhetőségét az alábbi linken találják):

https://kiskunfelegyhaza.hu/hivatal/korzeti-orvosok/

 • Este 5 óra és reggel 8 óra között a háziorvosi ügyeletet hívják a 76/403-104 telefonszámon. Lázasan az ügyeletet se keressék fel.
 • 38 Celsius fok feletti láz esetén az egészségközpont csak az orvossal egyeztetett módon és időpontban, a vonatkozó protokoll szerint fogad beteget,
 • Március 16-án hétfőn reggel 8 órától minden, az egészségközpontot felkereső személy testhőmérsékletét belépés előtt ellenőrzik. Aki egyeztetés nélkül, lázasan keresi fel az intézményt, azt hazaküldik, és telefonon keresztül kell felvennie a kapcsolatot a háziorvossal a fentiek szerint.
 • Dr. Hegedűs Éva gyermekorvos március 16-tól a most elkészült 4. szinten rendel. A rendelések első órája (hétfő-szerda-péntek 9-10-ig) a másfél év alatti gyermekek részére van fenntartva, időpont kiadás csak visszarendelt betegeknek, egyébként sorszám szerint történik.

Városi Strand és Uszoda

 • A Városi Strand és Uszoda továbbra is fogadja a lakosságot, azonban a csoportos iskolai úszásoktatást és az egyesületek csoportos sporttevékenységét határozatlan időre felfüggesztették.

Polgármesteri hivatal

 • A polgármesteri hivatalban folyamatos lesz az ügyfélfogadás, azonban a portaszolgálaton minden ügyfél testhőmérsékletét megmérik és lázas beteget nem fogadnak a folyamatos feladatellátás érdekében.
 • A pénztári kifizetések a Kazinczy utcai kapubejáróban található pénztárhelyiségnél történnek.
 • Naprakész információkat az alábbi elérhetőségeken: nnk.gov.hu ; koronavirus.gov.hu

A város vezetése minden félegyházi állampolgártól higgadt, fegyelmezett és felelősségteljes magatartást kér a helyi közösség védelme érdekében.

Címkék: koronavírus

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 26. 16:13, kedd | Helyi

Az uszodák, edzőtermek, vendéglők megnyitását szorgalmazza a Mi Hazánk Mozgalom

Új szervezettel bővült az egyedüli Gyurcsány-mentes ellenzéki párt, a Mi Hazánk Mozgalom Bács-Kiskun megyében.

2021. Január 26. 13:19, kedd | Helyi

Riasztott a Lidl, üvegdarab lehet egyes élelmiszerekben

A Lidl arról tájékoztatja vásárlóit, hogy a Kőröstej Kft. elővigyázatosságból a forgalmazásból visszahívja a Kőrösi sajtkorong termék következő gyártási tételeit.

2021. Január 26. 12:27, kedd | Helyi

Idén is országos fülesbagolytelelőhely-felmérést indít az MME

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) idén is meghirdeti az erdei fülesbaglyok telelőhelyeinek országos felmérését.

2021. Január 26. 09:22, kedd | Helyi

Jelölési hibákat talált a mogyorókrémek ellenőrzésénél az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal

Az idei első termékteszten 34 mogyorókrémet vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és 17 mogyorókrém csomagolásán jelölési hibákat találtak.