Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Március 13. 13:42, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Félegyházi intézkedések a koronavírussal kapcsolatban

Félegyházi intézkedések a koronavírussal kapcsolatban

Csányi József polgármester kezdeményezésére március 13-án pénteken megalakult Kiskunfélegyházán a Helyi Operatív Törzs.

A Helyi Operatív Törzs feladata, hogy intézkedéseivel városi szinten hozzájáruljon a koronavírus-járvány megelőzéséhez. Tagjai: dr. Faragó Zsolt jegyző, dr. Füstös Magdolna aljegyző, dr. Sipos Krisztina járási hivatalvezető, Seresné Retkes Alexandra, az ÁNTSZ járványügyi szakügyintézője, Timafalvi László rendőrkapitány, Leiz Gábor tűzoltóparancsnok, dr. Körtvélyessy András a Kiskunfélegyházi Városi Kórház főigazgató-helyettese, dr. Patkós Róbert az Egészségközpont orvos-igazgatója, Gálig Erzsébet a Szivárvány Intézmény vezetője, Fűri Judit a Kapocs Intézmény vezetője.

A csapat tagjai már hetek óta napi szinten kapcsolatot tartanak egymással és egyeztetnek arról, hogy egy esetleges járványügyi helyzet esetén milyen megelőző intézkedéseket tudnak tenni.

Az első ülésén az Operatív Törzs a következőkről döntött.

Általános kérések a lakossághoz

  • Aki teheti, halassza el tervezett külföldi útját
  • Halaszthatatlan út esetén a hazaérkezéstől számított 2 hétig az utazók és családtagjaik, beleértve bölcsődés és óvodás korú gyermekeiket, maradjanak otthonukban. Óvodás, bölcsődés korú gyermekek az intézményeket ne látogassák.
  • Az Operatív Törzs arra kéri a félegyházi munkáltatókat, hogy munkatársaik esetében hasonlóan járjanak el.
  • Mindazok ellátásáról, akik a Kormányrendeletben felsorolt országokból érkeznek (Olaszország, Dél-Korea, Kína, Irán) és emiatt kötelező hatósági karanténba kerülnek, az önkormányzat gondoskodik. Ezeknél a személyeknél az Operatív törzs arra kéri a velük egy háztartásban élő hozzátartozókat, hogy ők is vonuljanak önkéntes karanténba. Esetükben az önkormányzati fenntartású bölcsődék és óvodák nem fogadják a gyerekeket.
  • Akik az elmúlt 14 napban bárhol külföldön jártak - akkor is, ha nem a kormányrendeletben felsorolt országokban - a hazaérkezésüktől számított 14 napig válasszák az önkéntes otthoni karantént és ne látogassák családtagjaikat. Esetükben sem fogadják az önkormányzati fenntartású bölcsődék és óvodák a gyerekeket.
  • Azok a gyermekek és felnőttek, akiknél légúti megbetegedés tünetei jelennek meg ne menjenek közössége.
  • Az operatív törzs arra kéri a szülőket, hogy amennyiben a család meg tudja oldani a gyermekek otthoni felügyeletét, ne vigyék őket bölcsődébe, óvodába.

Egészségközpont

  • Az egy időben egy légtérben tartózkodók számának csökkentése érdekében, a város legnagyobb alapellátó egészségügyi intézményében az alábbi szabályok betartására kérjük a lakosságot:
  • Mindenképpen kérjenek telefonon időpontot a háziorvosuktól (a félegyházi háziorvosok elérhetőségét az alábbi linken találják):

https://kiskunfelegyhaza.hu/hivatal/korzeti-orvosok/

  • Este 5 óra és reggel 8 óra között a háziorvosi ügyeletet hívják a 76/403-104 telefonszámon. Lázasan az ügyeletet se keressék fel.
  • 38 Celsius fok feletti láz esetén az egészségközpont csak az orvossal egyeztetett módon és időpontban, a vonatkozó protokoll szerint fogad beteget,
  • Március 16-án hétfőn reggel 8 órától minden, az egészségközpontot felkereső személy testhőmérsékletét belépés előtt ellenőrzik. Aki egyeztetés nélkül, lázasan keresi fel az intézményt, azt hazaküldik, és telefonon keresztül kell felvennie a kapcsolatot a háziorvossal a fentiek szerint.
  • Dr. Hegedűs Éva gyermekorvos március 16-tól a most elkészült 4. szinten rendel. A rendelések első órája (hétfő-szerda-péntek 9-10-ig) a másfél év alatti gyermekek részére van fenntartva, időpont kiadás csak visszarendelt betegeknek, egyébként sorszám szerint történik.

Városi Strand és Uszoda

  • A Városi Strand és Uszoda továbbra is fogadja a lakosságot, azonban a csoportos iskolai úszásoktatást és az egyesületek csoportos sporttevékenységét határozatlan időre felfüggesztették.

Polgármesteri hivatal

  • A polgármesteri hivatalban folyamatos lesz az ügyfélfogadás, azonban a portaszolgálaton minden ügyfél testhőmérsékletét megmérik és lázas beteget nem fogadnak a folyamatos feladatellátás érdekében.
  • A pénztári kifizetések a Kazinczy utcai kapubejáróban található pénztárhelyiségnél történnek.
  • Naprakész információkat az alábbi elérhetőségeken: nnk.gov.hu ; koronavirus.gov.hu

A város vezetése minden félegyházi állampolgártól higgadt, fegyelmezett és felelősségteljes magatartást kér a helyi közösség védelme érdekében.

Címkék: koronavírus

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.