Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Május 16. 20:27, vasárnap | Helyi sport
Forrás: Szabó József

Bajnoki címet szerzett a félegyházi birkózó és remek helyezések az egri magyar bajnokságon

Bajnoki címet szerzett a félegyházi birkózó és remek helyezések az egri magyar bajnokságon

Félegyházi birkózó a bajnoki dobogó tetején és további remek helyezések a 2021. május 15-én, szombaton Egerben rendezett diák fiú kötöttfogású és lány magyar bajnokságon.

Magyar bajnoki címet szerzett Egerben Bárány-Almási Tamás, a Kiskunfélegyházi Birkózó SE sportolója a kötöttfogásúak között a 69 kg-os súlycsoportban. Az erős mezőnyben Tamás néha könnyedén, néha rendkívüli kemény csatákban, de kiváló formában küzdötte végig a napot. Először szigetvári, majd szigetszentmiklósi ellenfelet győzött le. A döntőbe jutását ferencvárosi ellenfele sem tudta megakadályozni, ahol pesterzsébeti birkózó várt rá, de Tomi 10:1 arányban jobbnak bizonyult nála is. Az ifjú tehetség már egészen fiatalon megismerkedett a birkózószőnyeggel, mert már a nagyapja és az édesapja, aki elismert versenybíró is ezt a sportot űzte fiatalon. A szülők, bár Pálmonostorán élnek, naponta hordják mindhárom gyermeküket edzésekre és ez most meg is hozta a gyümölcsét.

A másik gyümölcs leányuk, Bárány-Almási Bianka is érmet, méghozzá ezüstöt nyert a diáklányok 62 kg-os mezőnyében.

További két ifjú hölgy is szerzett még bronzérmet, méghozzá ugyanabban, a 46 kg-os súlycsoportban. Bene Ivett és Hideg Zita jó barátokként állnak a bajnoki dobogó harmadik fokán.

Sikerült még egy bronzérmet szerezni, amely Csillag Zalán nyakába került. Nagyon nehéz dolga volt, de fantasztikus küzdeni tudásának köszönhetően egy vereség mellett négy győzelem után állhatott dobogóra a 35 kg-os súlycsoportban.

Pontszerző helyezést szerzett Szécsényi Kornél, Ő ötödik lett a 76 kg-osok között.

Edzők: Ván Jenő, Szabó József, Kelemen András és Polyák Dániel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.

2024. Április 22. 11:36, hétfő | Helyi sport

A hétvégén is bizonyítottak a félegyházi birkózók

A hétvégén válogatott versenyzőink mérettették meg magukat különböző nemzetközi versenyeken határon innen és túl.