Városlista
2022. május 19, csütörtök - Ivó, Milán

Hírek

2022. Január 22. 18:42, szombat | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Félegyházi alkotók munkáiból nyílt kiállítás a magyar kultúra napjának tiszteletére

Félegyházi alkotók munkáiból nyílt kiállítás a magyar kultúra napjának tiszteletére

A magyar kultúra napjának tiszteletére Január 21-én a Móra Ferenc Művelődési Központban aulájában nyílt kiállítás a félegyházi alkotóművészek válogatott munkáiból.

A népes számban megjelent közönséget Kovács-Csonka Szilvia, a Móra Ferenc Művelődési Központ igazgatója köszöntötte. A kellemes hangulatról pedig a Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai gondoskodtak. Közreműködtek: Pallagi Dorka - kürt (Felkészítő tanára: Retkes Krisztina),Bolla Julianna tanárnő – zongora, Bartos Botond – zongora (Felkészítő tanára: Bolla Julianna).

A közel ötven alkotásból álló tárlatot Rátkai Zsuzsanna alkotóművész,a Holló László Képzőművész Kör tagja e szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe:

– Gazdag a választék, hiszen 35 kiállító mutatkozik be most változatos stílusú, technikájú és hangulatú művekkel. Ez a sorozatban a negyedik alkalom, hogy az év egy ilyen közös kiállítással indul. Már előre javaslom, hogy érdeklődéssel várjuk a következőt is, januárban legyen ez a kiállítás látogatók első közös találkozója. Ezt a kiállítást szinte lehetetlen tárlatvezetés szintjén bemutatni. A mai korunknak nincs egyetlen, szigorúan körülhatárolt stílusiránya. Mint az élet más területén, a képzőművészetre is jellemző a bizonyos értelemben vett színes kavalkád, a merész asszociáció, a bátor és laza gesztusok, a gazdag, néha szélsőséges választék, a ,,nézz szét és keresd meg, ami neked éppen megfelel” hozzáállás.

Változatos a kínálat, láthatunk itt finom vonalakból sejtelmes gondolatokat – színek szabad burjánzását – egy elkapott, fontos pillanatot vagy éppen melankolikus múltidézést, rakoncátlan színes foltokat átgondolt rendszerben, bátor gesztusokat, talán még befejezetlen képeket is, mert annak van egy varázsa, magára vonja a látogató tekintetét és gondolkodásra készteti.

A kiállítók személyükben is többféle embert képviselnek koruknak, tanulmányaiknak, felkészültségüknek megfelelően. Van, aki hivatásszerűen foglalkozik ezzel és van, akinek a hobbija, van, aki oktatja és van, aki tanítvány. Tavaly ősszel köszöntöttük a 60 éves Holló László Képzőművész Kört 6 alapító tag tárlatával – most is itt vannak egy-egy munkájukkal.

A kiállítás megtekinthető 2022. február 15-ig.

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 18. 18:24, szerda | Helyi

Visszatérések, kezdetek és versenyek a Koppányoknál

2022. Május 18. 12:42, szerda | Helyi

Bajt okoz, ha túlzásba visszük a vízfogyasztást

Mi történik, ha túl sok vizet iszunk? Mik a jelei annak, hogy nem tartottuk a mértéket?

2022. Május 17. 19:05, kedd | Helyi

Saját öccsét élesztette újra egy bugaci férfi

Tegnap kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz az 55 év körüli férfihez, aki vacsora közben nyelt félre egy szalonnadarabot.

2022. Május 17. 19:00, kedd | Helyi

Halálos baleset történt Jászszentlászló közelében

Egy 33 éves férfi halt meg a balesetben.