Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Január 23. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Félegyházi alkotók munkáiból nyílt kiállítás

Félegyházi alkotók munkáiból nyílt kiállítás

A Magyar Kultúra Napjának tiszteletére nyílt kiállításon kiskunfélegyházi alkotók munkáit csodálhatjuk meg a művelődési központ aulájában.

Több mint 50 alkotásból álló kiállítás nyílt meg Válogatás a kiskunfélegyházi alkotók munkáiból címmel január 22-én a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában.
A jeles eseményen az alkotókat, az alkotók tisztelőit, barátait, és a művészetkedvelő érdeklődőket Kovács-Csonka Szilvia, a művelődési központ igazgatója köszöntötte, majd átadta a szót Kertész Jánosné Rozikának a Szakmaközi Művelődési Ház nyugalmazott igazgatójának, aki ünnepi gondolataival megnyitotta a kiállítást.

- A mai nap különösen nagy ünnep számomra, hiszen pontosan tudom, hogy mire egy kiállítás készen áll az érdeklődők és a jelenlévő látogatók számára, azt mennyi előkészítő, szervező, válogató, rendező munka előzi meg. Ennek a folyamatnak minden mozzanata közel 30 évig jelentett számomra ünnepet és jelent ma is, hogy itt állhatok.

Az alkotói munka mindig azt jelenti, hogy magából merít, magából ad valamit, saját élményeit, gondolatait, érzelmeit fogalmazza meg. Létrehoz egy művet, amely aztán életre kel, sikert vagy kudarcot hozva alkotójának. Jelen kiállítók értékeket, gondolatokat, érzéseket adnak át. Ennek a kiállításnak a címe: Válogatás kiskunfélegyházi alkotók munkáiból 2. A válogatás nem könnyű dolog. Sok értékes alkotás közül dönteni kell melyiket, mikor, hová és hogyan tegyük. Kiskunfélegyházán 2020-ban tudjuk-e számokkal jelezni, hogy hány alkotó van.

Az alkotókat ismerjük több-kevesebb idő óta. Jelen van több országosan ismert, elismert grafikus művész, képzőművészek, szobrász stb. Más-más témákban és technikákkal mutatják be számunkra alkotásaikat. Ha végigsétálunk figyelmesen és megnézzük a kiállítást, láthatunk olaj, akril, pasztell, szénrajz, akvarell, hidegtű, tűzzománc, kisplasztika, kerámia, selyemfestmény, grafika, fotó, nyomat és vegyes technikával készült alkotásokat. A képekben benne van a művész adott pillanatban lévő hangulata, az élet szépsége, de nemcsak a szépet látjuk, hanem olykor-olykor a szomorúságot is. Egy festmény nem csupán festékből áll. Olyan alkotás, melyen tetten érhető a művész technikai tudása és az érzelmei. A szakköri szobákban, táborokban, közösségekben az amatőr vagy művész kezében a festékből így lesz szépség és így válthat ki belőlünk tárlatlátogatókból csodálatot, vagy éppen megdöbbenést. A festéket a művész tölti meg élettel és így élmény, érték születik – mondta megnyitó beszédében Kertész Jánosné.

A kiállítás megnyitót dr. Tóth Ákos tárogatón előadott népdalokkal, valamint Kovács-Csonka Szilvia gitárzenével kísért, szívhez szóló dallal színesítette.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.