Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Október 17. 10:53, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Félegyházán választják meg a megye szépét!

Félegyházán választják meg a megye szépét!

Városunk ad helyet november 8-án a XXVI. Miss Alpe Adria International Magyarország & Megye Szépe 2013. versenynek.

Városunk ad helyet november 8-án a XXVI. Miss Alpe Adria International Magyarország & Megye Szépe 2013. versenynek. A lányok a versenyen három fordulóban mutatják meg magukat, először megyecímeres pólóban, majd bikiniben és végül alkalmi ruhában. A Miss Alpok Adria Bács-Kiskun megyei versenyére október 22-ig lehet jelentkezni. A nagy hagyományokkal rendelkező, 1988-óta minden évben megrendezett nemzetközi szépségverseny megyei döntőjének fővédnöke Kapus Krisztián Kiskunfélegyháza Város polgármestere.

Az Alpok-Adria Szépségverseny 1988-ban Olaszországban jött létre. A résztvevők az Alpok Adria Közösség országaiból (Olaszország, Németország, Szlovénia, Horvátország, Ausztria, Magyarország, Svájc), valamint a Szlovák Köztársaságból érkeznek. 2006 óta a verseny az Alpok Adria Munkaközösség támogatását is élvezi. 2010-től az Alpok Adria hírnevét kiaknázva a rendezvényt összekapcsolták a Megye Szépe versennyel, létrehozva egy nemzeti versenyt, melyben minden megye részt tud venni. A győztes az országos versenyen, további siker esetén a nemzetközi döntőn képviselheti megyéjét, jó hírnevet szerezve az országnak. Ez idáig öt alkalommal került magyar lány fejére a korona.
Az elismert művészek mellett helyi tehetségek lépnek színpadra, tánccsoportok, énekesek, zenekarok – maradandó élményt nyújtva a nézőknek. Így nem csupán egy szépségversenyt láthatnak a nézők, hanem egy kulturális rendezvényt is, mely kellemes szórakozást biztosít mindenki számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.