Városlista
2023. december 5, kedd - Vilma

Hírek

2013. Október 17. 10:53, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Félegyházán választják meg a megye szépét!

Félegyházán választják meg a megye szépét!

Városunk ad helyet november 8-án a XXVI. Miss Alpe Adria International Magyarország & Megye Szépe 2013. versenynek.

Városunk ad helyet november 8-án a XXVI. Miss Alpe Adria International Magyarország & Megye Szépe 2013. versenynek. A lányok a versenyen három fordulóban mutatják meg magukat, először megyecímeres pólóban, majd bikiniben és végül alkalmi ruhában. A Miss Alpok Adria Bács-Kiskun megyei versenyére október 22-ig lehet jelentkezni. A nagy hagyományokkal rendelkező, 1988-óta minden évben megrendezett nemzetközi szépségverseny megyei döntőjének fővédnöke Kapus Krisztián Kiskunfélegyháza Város polgármestere.

Az Alpok-Adria Szépségverseny 1988-ban Olaszországban jött létre. A résztvevők az Alpok Adria Közösség országaiból (Olaszország, Németország, Szlovénia, Horvátország, Ausztria, Magyarország, Svájc), valamint a Szlovák Köztársaságból érkeznek. 2006 óta a verseny az Alpok Adria Munkaközösség támogatását is élvezi. 2010-től az Alpok Adria hírnevét kiaknázva a rendezvényt összekapcsolták a Megye Szépe versennyel, létrehozva egy nemzeti versenyt, melyben minden megye részt tud venni. A győztes az országos versenyen, további siker esetén a nemzetközi döntőn képviselheti megyéjét, jó hírnevet szerezve az országnak. Ez idáig öt alkalommal került magyar lány fejére a korona.
Az elismert művészek mellett helyi tehetségek lépnek színpadra, tánccsoportok, énekesek, zenekarok – maradandó élményt nyújtva a nézőknek. Így nem csupán egy szépségversenyt láthatnak a nézők, hanem egy kulturális rendezvényt is, mely kellemes szórakozást biztosít mindenki számára.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 05. 13:35, kedd | Helyi

Tippek, hogy jobban használd otthon a hűtőt

Különleges hűtőhasználati útmutatót állított össze karácsonykor a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja.

2023. December 05. 13:18, kedd | Helyi

Karácsonyi csomagot kapnak a nyugdíjasok Petőfiszálláson

A kifizetésre és a csomag átvételére 2023. december 5-7 között 9-12 óráig és 13-15 óráig, illetve 2023. december 8-án 9-12 óráig az önkormányzati hivatalban (Kossuth u. 8.) lesz lehetőség.

2023. December 05. 12:58, kedd | Helyi

Mire jó a Mozgáskotta?

A Magyar Mozgáskotta Módszer, mint a komplex személyiségfejlesztés, mozgásnevelés, hátránykompenzáció lehetséges alternatív programja.

2023. December 05. 08:07, kedd | Helyi

Agycsavaró matematikaverseny a PG-ben

November 30-án a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégiumban megrendezésre került a már hagyományos „Agycsavaró\".