Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2017. Március 16. 10:59, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Félegyházán is köszöntötték a sajtóban dolgozókat

Félegyházán is köszöntötték a sajtóban dolgozókat

A magyar sajtó napját 1990-től minden év március 15-én tartják. 1848-ban ezen a napon nyomtatták ki a magyar sajtó első szabad termékeit, a 12 pontot és a Nemzeti dalt.

Valamint ezen a napon hirdették ki a polgári sajtószabadságot, majd április 11-én törvénybe is foglalták, mely fordulatot jelentett a korábbi szigorú cenzúra időszakához képest.

Csányi József Kiskunfélegyháza polgármestere a Városháza dísztermébe invitálta e nap tiszteletére a helyi sajtó munkatársait, újságírókat, szerkesztőket, riportereket, a rádió és televízió dolgozóit, hogy megköszönje egész éves munkájukat.

A polgármester örömmel konstatálta, hogy városunkban a sajtó minden képviselője korrekt munkakapcsolatra törekszik egymást kölcsönösen segítve abban, hogy városunk és régiónk lakói a lehető legobjektívebben tudjanak tájékozódni a mindennapok eseményeiről szűkebb és tágabb közegünkben is. Sajnos a sajtó hazai és nemzetközi helyzetével kapcsolatban egyaránt elmondható a színvonal csökkenése, az internet világának kibontakozásával pedig egyre-másra szaporodnak a félretájékoztatások, félrevezetések bármilyen jellegű információt is vegyünk alapul. Szerencsére ez Kiskunfélegyházán nem mondható el, többek között ezért is büszke városunk önkormányzata a helyi sajtó képviselőire.

A köszöntő beszédet követően a polgármester állófogadásra invitálta a megjelenteket, ahol kellemes, baráti összejövetelként folytatódott tovább az ünneplés.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.