Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. November 26. 09:34, csütörtök | Helyi sport
Forrás: BAON

Félegyházán fontolóra vennék az NB III-at

Félegyházán fontolóra vennék az NB III-at

Az őszi idény zárultával nagyon úgy néz ki, hogy a Kiskunfélegyháza és a Tiszakécske között dől el a bajnoki cím sorsa a Bács-Kiskun megyei első osztályban.

Előbbi negyven ponttal telel az élen, utóbbi harminchattal a második, míg a harmadik Kalocsa harmincat szerzett.

Tizenhárom győzelem, egy döntetlen, negyven pont. Fantasztikus őszi idényen van túl a Bács-Kiskun megyei első osztályban szereplő Kiskunfélegyházi HTK. A gárda a második helyen álló Tiszakécskét négy ponttal megelőzve telel az élen.

– A keretünk többnyire ugyanaz, mint az előző bajnokságban, és ez meghatározó. Nem vagyunk sokan, de azt szokták mondani, hogy minél kisebb létszámú egy társaság, annál összetartóbb. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a csapatunkat minőségi játékosok alkotják, hárman-négyen akár magasabb osztályban is megállnák a helyüket. Valamint a fiatalok mellett az idősebbek is nagyon jó teljesítményt nyújtottak – foglalta össze az őszi siker titkát Némedi Norbert, a KHTK játékos-edzője, majd rögtön hozzátette: – A négy pont előny azonban elbizakodásra nem adhat okot. A télen biztosan sok együttes erősít majd. Köztük a Tiszakécske is, náluk ugyanis nagyon komolyak a tervek a jövőre nézve. Hozzánk is várható egy-két labdarúgó, de csak minőségi, aki valóban erősítést jelent.

A harmadik helyen álló Kalocsa harminc pontot szerzett az ősszel. Nagyon valószínű, hogy a bajnoki aranyérem a Kécske és a Félegyháza között dől el. Már most hallani azonban olyan hangokat, hogy a KHTK a végére átengedi az előnyt riválisának.

– Ezek a hangok már hozzánk is eljutottak, de szó sincs ilyenről. Mi minden meccsen győzelemre játszunk, elsők szeretnénk lenni. Korábban többször megtörtént, hogy nem vállaltuk az NB III-as szereplést. Most azonban nagyon fontolóra vennénk a magasabb osztályban való indulást.

Félegyházán is megkezdődött a stadion fejlesztése, a napokban adtak át egy műfüves pályát, és úgy tudom, hogy hamarosan készül még egy. Folyamatosan újítják az öltözőt, a nyárra készen áll a pálya az NB III-as szintre. Az utánpótlással sincs gond, a korosztályos csapataink működnek. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy az NB III sokkal nagyobb anyagi teherrel jár, mint a megye egy. De a győzelmünk esetén annak is eszünkbe kell jutnia, hogy Bács-Kiskun megyének jelenleg nincs NB-s gárdája. Pedig nagyon kellene – jelentette ki Némedi.

Címkék: foci, futball, KHTK, labdarúgás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:22, hétfő | Helyi sport

Újabb magyar bajnoki címet szerzett Czakó Zoltán

Abonyban került megrendezésre az U17-es Szabadfogású és Női Országos Bajnokság, egyben Varga János Emlékverseny.

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.