Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. December 31. 17:51, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Félegyháza lakóinak mindörökké szívében él Petőfi

Félegyháza lakóinak mindörökké szívében él Petőfi

Hagyomány, hogy a városi ünnepséget követően a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban irodalmi délelőtt keretében emlékeznek a magyar irodalom egyik legnagyobb kiválóságára Petőfi Sándorra, születésének 194. évfordulója alkalmából.

Kállainé Vereb Mária könyvtárigazgató köszöntő szavait követően városunk polgármestere Csányi József szólt az ünneplőkhöz:

„1823. január 1-jének hajnalán éles újszülött sírás hasította ketté a hajnali levegőt a Kiskunságban. Hogy pontosan hol? Már nem tudjuk. Az idő múlásával végképp a homályba vész az. De a költő szíve Kiskunfélegyházán látta meg a napvilágot.”

A polgármester beszédét követően Juhász István tanár úr „Amikor Petőfi boldog volt...” címmel tartott előadást a népes számban megjelent érdeklődőknek.

Mind polgármesterünk, mind pedig Juhász István, városunk díszpolgárának szavai megerősítettek mindenkit abban, hogy Petőfi Kiskunfélegyháza lakóinak szívében örökké él. Hiszen itt áll a ház, melynek udvarán legszebb gyermekéveit töltötte, és itt áll az egykori mészárszék, mely a család felemelkedését hozta és megváltoztathatatlanul itt áll a hős költő szobra, melynek karja büszkén mutat körbe a városba.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.